Asgari ücrette 3'lü buluşma: Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonun çalışmalarını ay boyunca sürdüreceğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "2019 yılı enflasyonu yüzde 11.84 olmasına karşın, 2020 için brüt asgari ücreti yüzde 15.03 artırarak 2 bin 943 liraya yükselttik. 18 yıllık dönemde reel artış 1.5 kat oldu. Asgari ücretin bu sene uzlaşıyla çıkmasını istiyoruz. Ücretin, işçilerimizin ve işverenlerimizin beklentilerine uygun ve çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak bir seviyede belirleneceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2020 Güncelleme 05 Aralık 2020, 09:56
Asgari ücrette 3’lü buluşma: Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi

İÇİNDEKİLER


Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Covid-19 tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlenen toplantının başkanlığını ve açılış konuşmasını, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptı.




Komisyonun çalışmalarını ay boyunca sürdüreceğini belirten Selçuk, "2019 yılı enflasyonu yüzde 11.84 olmasına karşın, 2020 için brüt asgari ücreti yüzde 15.03 artırarak 2 bin 943 liraya yükselttik. 18 yıllık dönemde reel artış 1.5 kat oldu. Asgari ücretin bu sene uzlaşıyla çıkmasını istiyoruz. Ücretin, işçilerimizin ve işverenlerimizin beklentilerine uygun ve çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak bir seviyede belirleneceğine inanıyorum"
dedi.


Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da "Asgari ücretli ailenin geliri yılın son aylarında gelir vergisindeki artış nedeniyle azalıyor. Asgari ücretlilerle birlikte tüm çalışanlar için adil bir vergi düzenlemesi yapılmalı" diye konuştu.



TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise "Ekonomik durum ve işletmelerimize olan etkisi göz önünde bulundurulmalı" dedi.