Taşerona, güvenlik ve temizlik görevlilerine ek ödeme var mı? Sağlık Bakanlığı ek ödeme detayları açıklandı!

Sağlık Bakanlığı ek ödeme 2020 tarihi verildi mi? Türkiye'de görülen corona virüs vakalarının ardından gözler sağlık çalışanlarına çevrildi. Bu zorlu süreçte özveriyle çalışan sağlıkçılar için başlatılan 'moral alkışı'nın ardından, çalışanların hayatını kolaylaştıracak adımlar da atıldı. Bazı kentlerde toplu ulaşım ücretsiz hale getirilirken, sağlık personelinin konaklaması için de çeşitli projeler üzerinde duruluyor. Sağlık çalışanlarının önemli taleplerinden biri olan ek ödeme miktarının artırılması ile ilgili, Bakan Koca yaptığı açıklamada 3 ay boyunca sağlık personelinin ek ödemelerinin tavan ücretten yatırılacağını duyurdu. İşte ek ödeme 2020 tarihi ve tutarları hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 10 Nisan 2020, 11:48 Güncelleme 10 Nisan 2020, 11:48
Taşerona, güvenlik ve temizlik görevlilerine ek ödeme var mı? Sağlık Bakanlığı ek ödeme detayları açıklandı!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı ek ödeme ile ilgili detaylar oldukça merak ediliyor. Haberimizde Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına ilişkin usul esasları açıklıyoruz. Fakat söz konusu usul ve esaslara baktığımızda taşeron ve kamu işçileri için bir maddeye yer verilmediği anlaşılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlara yapılacak ek ödeme ile ilgili müjdeyi vermişti. Sağlık çalışanları ise tavandan ödenecek olan ek ödemenin ne kadar olacağını ve maaşlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ek ödeme detaylarını açıkladı. Peki taşerona, güvenlik ve temizlik görevlilerine ek ödeme var mı?

Üç ay boyunca sağlık çalışanlarına ödenecek olan ek ödeme tutarları belli oldu.

(Not: Derecelendirmeye göre ödeme tutarları yazılmıştır)

Doktor (1/4) 6 bin lira

Sağlık Bilimleri Lisansiyeri (1/4) 1625 lira

Ön lisans 1260 lira

Lise (2/3) 505 lira

BAŞKAN ERDOĞAN İMZAYI ATMIŞTI

Sağlık personeline 1 Mart 2020'den geçerli olmak üzere üç aylık ek ödeme yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan yönetmelik değişikliğinde, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yer ve personel yönünden kapsamı ve oranı ilgili Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla, yönetmelikle belirlenen esaslara tabi olmaksızın personele ek ödeme yapılabilecek.

Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek.

Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına ilişkin usul esaslar şu şekilde:

EK ÖDEME NEDİR?

Ek ödeme, personele sağlık tesisine fiilen katkı sağladığı sürece verilebilir. Sağlık tesisinin o dönemde elde ettiği gayrisafi hasılattan öncelikle Hazine payı, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi gereğince ayrılacak pay ile Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktar, 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirlenen oranları geçmemek üzere personele ek ödeme olarak dağıtılabilir. Bağış, faiz, kira gelirinden elde edilen döner sermaye gelirleri hiçbir şekilde personele ek ödeme olarak dağıtılamaz.