Sokağa çıkma yaş sınırı kaç oldu? Gençlere sokağa çıkma yasağı var mı?

Gençlere sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yaş sınırı kaç oldu? Koronavirüsle mücadele için 65 yaş üstündeki vatandaşlara yasak getirilmişti. Alınan yeni önlemler içerisinde gençleri ve çocukları korumak da bulunuyor. Peki, gençlere sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yaş sınırı kaç oldu? İşte, Başkan Erdoğan'ın duyurduğu yeni kararlar...

Giriş Tarihi 04 Nisan 2020, 10:03 Güncelleme 04 Nisan 2020, 10:03
Sokağa çıkma yaş sınırı kaç oldu? Gençlere sokağa çıkma yasağı var mı?

İÇİNDEKİLER

Gençlere sokağa çıkma yasağı geldi mi? Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bilim Kurulu'nın önlem talepleri açıklanıyor. Cumhurbaşkaı Erdoğan'ın gençlere yönelik yasak açıklaması yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Gençlere sokağa çıkma yasağı geldi mi? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte Gençlerde sokağa çıkma yaş sınırı kaç?

ALINAN TEDBİRLER:

İl Pandemi kurulları bu tedbirleri genişletebilecektir.

30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta başlatacağımız yasağı 15 gün süreyle uygulayacağız, gerekirse uzatacağız.

Ülkemizin tamamıyla daha önce 65 yaş üstüne uyguladığımız sokağa çıkma uygulamasını 20 yaş altına getirmektir.

Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlularda tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır.

Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına almak durumundayız.

65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil diye elimizde böyle bir garanti yok.

Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için yeni uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirler yarından itibaren İl Pandemi Kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil, tüm kamuya ait mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az üç adım olarak riayet edilecektir. Aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar uygulanacaktır.

Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil, hem kendi sağlığına hem onlarla temas edenlerin sağlığını güvence altına almaktır.

Ülkemizde hayatı ne zaman normale döndüreceğimiz 83 milyon olarak bizim elimizdedir.

Aksi halde bugün üzüntüyle takip ettiğimiz kimi ülkelerin durumuna düşmemiz kaçınılmazdır. Milletime güveniyorum. Bu içi boş bir söz değildir. Attığımız her adımda bunun tezahürlerine şahit olabiliyoruz.

Kampanyanın üçüncü gününde SMS hariç yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 64 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Yardım kampanyamıza katılarak dayanışma ortaya koyan tüm vatandaşlarıma ve kurumlarımıza şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

CHP genel başkanı başta olmak üzere kimi kesimler itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Türkiye'de Kovid-19 tespit edilen vakaların yüzde 60'ının İstanbul'da bulunması nedeniyle Bilim Kurulu'nun da önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı bir dizi önlemi daha devreye sokmaya hazırlanıyor.

İstanbul'da toplu ulaşım seferlerinin de azlığının etkisiyle izolasyon kurallarına tam olarak uyulamıyor. Yapılan değerlendirmelere göre alınan önlemlere en iyi uyan, izolasyonu sağlayan il Ankara oldu. Önümüzdeki günlerdeki değerlendirme sonucu gerek görülürse İstanbul'da özel araçlar ile seyahat tamamen kısıtlanacak. Alınması planlanan yeni kararlar şöyle:

* İstanbul'da denetimlerle özel araçlar dışında vatandaşların keyfi dolaşacağı alan kalmadı.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında seferleri yeterli sayıda tutmaması izolasyonda büyük sıkıntı yaratıyor. Sefer sayıları arttırılacak.

* İstanbul'a giriş çıkışların kısıtlanması olumlu sonuçları gelmeye başladı. Bir kaç gün içindeki sonuçlara bakıldıktan sonra gerekirse özel araçlar ile şehir dışına çıkışlar ve girişler tümden yasaklanabilecek. Sadece, Çerkezköy, Gebze gibi yerlerde çalışmaya gidenler için özel izin belgesi verilecek.

* Şu anda İstanbul'un yüzde 85'i seyahat yapamıyor. Seyahat izni için 100 binin üzerinde başvuru geldi. Ölüm ve hastalık dışında kimseye izin verilmediği belirtildi.

* İstanbul'da yayılmanın önlenmesi için 65 yaş ve üstü olan sokağa çıkma yasağı yaşının 60 çekilmesi planlanıyor. Virüs kaptığı halde hastalık belirtileri göstermeyen 18 yaş ve altı grup için de sokağa çıkma yasağı getirilmesi planlanıyor. Bu uygulamanın Türkiye geneline yayılması üzerinde de duruluyor.

* Virüsün yayılmasını önlemek için muhtarlar da devreye sokuldu. Muhtarlara "Mahalle ya da köye şehir dışından gelenleri bildirin" denildi. Bu kişiler karantinaya alınacak.

BAKAN SOYLU'DAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de alınan önlemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşların en çok merak ettiği 'Sokağa çıkma yasağı gelecek mi' sorusuna da yanıt verdi.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada; "Vatandaşımız tedbirlere uyuyor. Ama salgının yaygınlaşması ve ortaya koyacağı süreci hep beraber izliyoruz. Sokağa çıkma yasağından önce bir iki tane daha almamız gereken tedbir var. Bu konuya da çalışıyoruz, atacağımız adımlar var.

Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir. Süreç farklı noktaya giderse, elbette farklı tedbirler almamız gerekebilir. Bunu safha safha yapmak durumundayız. Yasaktan önce önerebileceğimiz başka tedbirler var." dedi.