EBA canlı sınıf nedir? EBA canlı sınıf oluşturma nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler için EBA canlı sınıf uygulamasını devreye alacaklarını söyledi. Bakan Selçuk, öğretmen ve öğrencinin buluşabileceği EBA Canlı Sınıf uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti. Peki, EBA canlı sınıf nedir? EBA canlı sınıf oluşturma nasıl yapılır? Bakan Selçuk sistemin ikinci haftadan itibaren kullanılmaya başlanacağını belirtti. Canlı sınıfla öğrenciler kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebilecekler.

Giriş Tarihi 28 Mart 2020, 14:19 Güncelleme 28 Mart 2020, 14:19
EBA canlı sınıf nedir? EBA canlı sınıf oluşturma nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

EBA canlı sınıf nedir? EBA canlı sınıf oluşturma nasıl yapılır? Öğrenciler 30 Nisan'a kadar EBA sistemi üzerinden uzaktan eğitim alacak. Dijital etkileşimin yaygınlaştığı günümüzde, öğrenciler de dijital sistemlerden faydalanabilecek. EBA canlı sınıf sistemi ile öğrenciler ve öğretmenler sınıf ortamında ders işleyebilecek. Peki, EBA canlı sınıf nedir? EBA canlı sınıf oluşturma nasıl yapılır? Sistem hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk detaylı bilgiler verdi.

EBA CANLI SINIF OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?

EBA'nın internet sitesinde; Okul yöneticiniz tarafından açılacak canlı sınıf bilgilerine EBA Sayfam alanından ulaşabilirsiniz. bilgisi veriliyor.

EBA CANLI SINIF NEDİR?

Selçuk, yeni açılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kontrol Merkezi ve EBA TV stüdyosunu ziyaret etti, EBA canlı sınıf desteği ve uzaktan eğitim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha fazla öğrencinin EBA'dan aynı anda faydalanabilmesi için sistemin altyapısında bir taraftan iyileştirmeler yapıldığına dikkati çeken Selçuk, şunları kaydetti:

"Entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla, bir; TRT EBA TV yayın programlarını, iki; EBA'yı internet üzerinden öğrencinin kendi başına kullanımını, üç; öğretmen ve öğrencinin buluşabileceği EBA Canlı Sınıf uygulamasını devreye alıyoruz. Öğrencilerimiz bu üç bileşeni birlikte kullanacaklar. Planlamamız buna göre yapıldı. Kullanım saatleri ayarlandı. Her öğrencinin üç kaynaktan da yararlanması için düzenlemeler oluşturuldu. 12 sınıfımız var, televizyonun yayın akışını sınıflara göre bölmemiz, çocukların öğrenme saatlerini düşünmemiz, internet kullanıcı yoğunluğunu altyapıya göre dağıtmamız gerekiyor. Şu an bu planlamanın uygulaması üzerinde çalışıyoruz. Bu üçlü kullanımı ikinci haftadan itibaren uygulamaya başlayacağız."

Selçuk, sistemin çok daha verimli ve sağlıklı bir işleyişe oturmasının birkaç hafta alabileceğini ifade etti.

"SORU ÇÖZÜM SAATİ HAZIRLADIK"

Önemli bir yeniliğin daha geldiğine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Bu arada, 8 ve 12'nci sınıfların öğrencileri ve öğretmenleri için EBA kullanım süreleri artırılarak canlı sınıf desteğini devreye alıyoruz. Canlı sınıfla öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebilecekler. Yine 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz için YKS ve LGS'de sorumlu oldukları ve birinci dönemin başından itibaren işledikleri konulara yönelik programlar hazırlıyoruz. Bu süreçte özellikle 8'inci sınıf öğrencilerimizin sınav hazırlık rutinlerine destek olmak için bir soru-çözüm saati hazırladık. Çocuklarımız bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilecekler. İlk etapta uzaktan eğitimi bir hafta düşündüğümüz için öğretmenlerimizi göreve davet etmemiştik. Ancak sürecin uzaması ile öğretmenlerimiz canlı sınıf uygulamasıyla evlerinde görev alacaklar. Öğrenci-öğretmen etkileşimini teşvik edecek bir çalışmayı hazırladık. Televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderecekler."

Canlı sınıfların kademeli olarak uygulamaya alınmasının da söz konusu olduğuna işaret eden Selçuk, tüm sınıflarda özellikle televizyon yayınlarında konu anlatım içerikleri ve diğer tamamlayıcı eğitsel içerikleri zenginleştirilecek bir çalışma yaptıkları bilgisini verdi.