Tatil hesabı

Kurban Bayramı yaklaştı, tatil rezervasyonları hız kazandı. Ege ve Akdeniz’de 6 günlük turların fiyatı bin 500 liradan başlarken, uçak biletleri ise doğru seçimle neredeyse yarı yarıya ucuza alınabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2017 Güncelleme 02 Ağustos 2017, 01:53
Tatil hesabı

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı tatili rezervasyonları hız kazandı. Tatilcilerin tur tercihleri arasında yurt içinde Belek, Kemer, Alanya, Bodrum ve Marmaris; yurt dışında ise İtalya, İspanya ve Orta Avrupa öne çıktı. Otel ve uçak fiyatları ise her geçen gün artmaya başladı. Şu an İstanbul çıkışlı 30 Ağustos gidiş-4 Eylül dönüş şeklindeki uçak bileti için en az 500 lirayı ayırmak gerekliyken, farklı tarihler için çok daha uygun fiyatlar tatilcileri bekliyor. İstanbul çıkışlı 27 Ağustos gidiş- 1 Eylül dönüş şeklindeki uçak biletleri 265 liradan başlıyor. Tatil için en avantajlı fiyatları Didim sunuyor. Yurt dışında da Prag ve Saraybosna ucuza tatil imkanları barındırıyor.

POPÜLERDEN KAÇININ
Anı Tur Başkanı Veli Çilsal, birçok bölgede bayram satışlarının bittiğini, boş odası olan otellerde de fiyatların gitgide yükseldiğini belirterek, Didim bölgesinin ise avantajlı fiyatlar sunduğunu kaydetti. Didim'e uçak ve otel dahil 6 günlük tur fiyatının bin 500 ile 2 bin lira arasında değiştiğini söyleyen Çilsal, "Bodrum ve Marmaris'te en az 3 bin-3 bin 500, Alanya'da da en az 2 bin 500-3 bin lirayı gözden çıkarmalısınız" dedi. Yurt dışındaki popüler destinasyonlarda da fiyatların bayram yaklaştıkça yükseldiğini anlatan Çilsal, en uygun fiyatların ise Saraybosna ve Prag turlarında gözlendiğini anlattı. Çilsal, şöyle konuştu: "Saraybosna ve Prag'da, 2 yıldızlı otelde, 6 günlük oda kahvaltı ve uçak bileti tur paketi 700 euro. Orada da yemek, ekstra turlar ve müze girişleri için ortalama 700 euro harcamak gerekir. Bayram dönemi dışında ise tur fiyatı 400 euro, harcamalar ise 500 euro tutacaktır."

TALEP YÜKSEK
Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, bayram tatili için rezervasyonların aylar öncesinden başladığını vurgulayarak, artan bir talep grafiği olduğunu belirtti. Ayın ilk yarısında popüler otellerin dolacağını öngördüklerini kaydeden Temeller, şunları söyledi: "Turların bir kısmı tamamen dolarken, bir kısmında sınırlı sayıda kontenjan kaldı. Yurt içinde Alanya, Belek, Bodrum, Marmaris ve Kemer en çok tercih edilen yerler. Yurt dışı turlarda özellikle İtalya, İspanya, Fransa'nın güneyi, Orta Avrupa turları popüler."



UCUZ SEYAHAT FORMÜLLERİ
İnternette bilet ve otel araştırması yapın, fiyatları karşılaştırın.
Promosyonları takip edin.
Erken rezervasyon ile hem otel fiyatlarında hem de uçak biletinde yüzde 50 tasarruf sağlayabilirsiniz.
Sezon dışı zamanları tercih edin. Yılbaşı, bayram gibi özel günlere de bilet almamaya çalışın.
Kalabalık çıkılan tatilde, otelde kalmak yerine ev kiralamayı tercih edin.
Müzeler için önceden giriş kartı alın.
Yurt dışında paranızı o ülkenin parasına çevirirken ATM kullanın, böylece değer kaybını önlersiniz.
Ekonomik yerlere yönelin.
Gideceğiniz yerle ilgili ücretsiz tur, ücretsiz müze, ücretsiz konser gibi aramalar yapın.
Bilindik seyahat acentelerinden tur alın. Ucuzu ararken, dolandırılmayın.



ÖZLEM KAMER TERCANLI