4 saatte 700 bin

Yakıt için Marmaris’e yanaşan Dubai Şeyhi Futtaim’in yatı için 4 saatte 700 bin lira harcandı, masrafın çoğu yakıta gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2017 Güncelleme 18 Mart 2017, 01:56
4 saatte 700 bin

İÇİNDEKİLER

Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 4 saatte 700 bin lira harcadı. Şeyhin 110 metre uzunluğundaki mega motor yatı, dün yakıt ikmali için Marmaris'e geldi. Birleşik Krallığa bağlı Cayman Adaları bayraklı Radiant adlı mega yat, marinalara sığmadığı için kruvaziyer limanının küçük rıhtımına yanaştırıldı ve yakıt ikmali yapıldı. Radiant'ın yakıt tankı, 4 saatte dolduruldu. 200 bin litre mazot için 640 bin lira ödendiği öğrenildi. Gıda ve erzak alımı, resmi evrak masrafları ve liman için ödenen bedelle yatın, Türk ekonomisine katkısının 700 bin lirayı bulduğu belirtildi. Yatta Al Futtaim ya da yakınlarının bulunup bulunmadığı hakkında bilgi verilmedi.

DÜNYANIN 23. BÜYÜĞÜ
Radıant, dünyanın en büyük yatları listesinde 23'üncü sırada yer alıyor. 100 metre ilerisindeki bir botu alabora edebilecek yüksek güçlü askeri su topuna sahip yatta, savaş uçaklarında acil durumlarda koltuk fırlatmaya benzeyen özel bir güvenlik sistemi bulunuyor. Korsan saldırısı ya da acil durumda turbo motorları ile 75 knot hızla gidebilen güvenlik botu da yatta hazır tutuluyor. Her türlü lüksü barındıran yatta, jakuziler, spor salonu, çalışma odası, jetskiler yer alıyor.