İş dünyası buluştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2016 Güncelleme 26 Mart 2016, 00:23
İş dünyası buluştu

İÇİNDEKİLER

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, perakende sektörünün 2016 yılı performansının, 2015'ten daha iyi olacağını söyledi. Dinçer, "Şubat'ın ortasından sonra risk iştahında iyileşme oldu. Türkiye ekonomisi 2015'i yüzde 4 civarında büyüme ile kapatacak" dedi. Rusya ile ilişkilerin kötüleşmesinin, ekonomiye ve turizme sekte vurmasının olumsuz olduğunu belirten Dinçer, "Önümüzde İran var. Ama İran'la Rusya'daki kaybı telafi edeceğiz. Sabancı olarak İran gündemimizde. Şu anda araştırma aşamasındayız" şeklinde konuştu.

Vodafone Türkiye CEO 'su Gökhan Öğüt, Vodafone olarak gelecek hafta 4.5G tanıtım lansmanını gerçekleştireceklerini söyledi. Her nesnenin birbiri ile bağlı olacağı geleceğin teknolojisine ilk adımın 4.5G teknolojisi ile atılacağını belirten Öğüt, şöyle konuştu: "Çok daha geniş kapsama alanlı mobil interneti yüksek hızda kullanma imkanımız olacak. 4.5G ile tüketicilere en az 10 kat daha hızlı internet sunacağız."

Türk Hava Yolları (THY ) Yönetim Kurulu ve İc ra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Ülkemizde toplam Ar- Ge harcamasına kamu açısından baktığımızda yüzde 3'lere gelmeyi ve yüzde 3'leri aşmayı, AB ortalamasını geçmeyi düşünüyoruz. Hedeflerimizi böyle koyduk" dedi. Aycı, dijital dönüşümün bütün dünyayı etkilediğini, bugün nano teknolojilerin, yarı iletkenlerin, insansız hava ve kara araçlarının yapılabildiğini vurguladı.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Türkiye'de altyapı yatırımları yapılıyor. Önemlidir, bunlar dünyanın çeşitli yerlerinde birer başarı hikayesi olarak anlatılıyor. Köprü, havalimanı, Gebze-İzmir... Bunlar hem krediye hem de bankacılık sektörüne olan ihtiyacı artırıyor" dedi. Şu anda reel sektörü ciddi anlamda finanse ettiklerini belirten Aydın, "Bütün bunları yaparken Ziraat Bankası kendi iç bünyesinde büyük bir devrim, büyük bir dönüşüm yapmıştır" diye konuştu.

Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, her zaman kısa yoldan giderek, marka satın almanın ve hazır bir pazarda bulunmanın işleri kolaylaştırdığını söyledi. Lokal olmak ve tüketiciyi iyi analiz etmek gerektiğine değinen Ülker, şunları kaydetti: "Dünyada servet paylaşımı değişiyor. Pasifik kıyılarında ciddi bir hareketlenme var. Biz de bu kıyıları hedefliyoruz. Özellikle Çin sahillerindeki şehirlerde, Endonezya, Malezya, Yeni Zelanda, Avustralya ama daha önemlisi Afrika'ya açılmayı düşünüyoruz."

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Bugün çok büyük bir kurumun, Türkiye'nin lideri olabilirsiniz. 3, 5, 100 sene sonra gerekli adımları atmazsanız, yok olma ihtimaliniz bile olabilir" dedi. Sürekli büyüme için firmaların 'işe yeni başlıyormuş' düşüncesine sahip olması gerektiğini anlatan Binbaşgil, kurumların ileriye gidebilmesi için en yetenekli gençlerle çalışması gerektiğine dikkati çekti.