Doğalgaz ucuzlayacak

Enerji Bakanı müjdeyi verdi: Rusya ve İran için tahkime başvuruldu. Kazanmamız an meselesi. Ucuzluk vatandaşa yansıyacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 00:00
Doğalgaz ucuzlayacak

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "İran ve Rusya ile tahkimi kazanırsak ham petrol fiyatlarında düşüşle birlikte doğalgazda bunu vatandaşa yansıtırız" dedi. Rusya'dan alınan gazla ilgili olarak Türkiye'nin tahkime başvurması konusuna değinen Alaboyun, "Rusya bize sattığı doğalgazı Avrupa'ya sattığı doğalgazın üzerinde satıyor. Dolayısıyla biz buradan indirim istiyoruz. Tahkim sonuçlanmadan biz bunu oturur çözeriz derlerse, beklentiler doğrultusunda bir indirim olursa tahkimden her an vazgeçilebilir" diye konuştu. "Sonuçlara göre, gazda indirim olur mu?" şeklindeki soru üzerine de Alaboyun, şunları kaydetti:

FATURAYA YANSIR
"Biz doğalgazı 4 ayrı hattan alıyoruz. İran'la Rusya'dan aldıklarımız toplam boru hatlarıyla aldıklarımızın içinde neredeyse yüzde 70'ini buluyor. İran ve Rusya ile tahkimi kazanırsak ham petrol fiyatlarında düşüşle birlikte doğalgazda bunu vatandaşa yansıtırız. Doğalgazı vatandaşımıza en ucuza veren ülke konumundayız şu an. Şu anki konjonktürde bir zam öngörmüyoruz."