Bayram tatili 5.5 güne çıktı

1.5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatili uzatıldı. Kamu çalışanları verilen 1 günlük idari izinle 4.5 gün, öğretmenler ve öğrenciler ise 2 Kasım'ın da tatil edilmesiyle 5.5 gün tatil yapacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2015 Güncelleme 23 Ekim 2015, 01:14
Bayram tatili 5.5 güne çıktı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Bayramı tatili, kamu çalışanları için 4.5 güne, öğretmenler ve öğrenciler için 5.5 güne çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgeyi imzaladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da 30 Ekim Cuma ve 2 Kasım Pazartesi günü okulların tatil edildiğini ve öğretmenlerin idari izinli olduğunu açıkladı. Kanunlara göre; dini ve milli bayramlar resmi tatil olarak sayılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1.5 gün resmi tatil. Tatil 28 Ekim günü öğleden sonra başlıyor, 29 Ekim de tam gün tatil. Başbakan Davutoğlu'nun imzaladığı genelge ile kamu çalışanları 30 Ekim Cuma günü de idari izinli sayılacak. Hafta sonuyla birlikte kamu çalışanları 4.5 gün tatil yapmış olacak. İdari izin, kamu çalışanlarını kapsadığından diğer çalışanlar 30 Ekim Cuma günü işinin başında olacak. Bu arada 1.5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatilinde çalışanlar ek ödeme alacak.

ÇALIŞANA FAZLA PARA
İşçilere, milli bayram ve genel tatil kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, o günün ücretleri tam olarak, çalışırlarsa her gün için artı bir yevmiye ödeniyor. Yani 1.5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatilinde çalışmayanlar ücretlerini tam alacak. 1.5 günlük tatilde çalışanlara ise işverenler fazla ödeme yapacak.