Bayram maaşı

TAKVİM yazdı sorun çözüldü. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bayramdan önce alacak. Böylece memur ve memur emeklilerden sonra diğer emekliler de bayrama zamlı maaşlarıyla girmiş olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2015 Güncelleme 12 Temmuz 2015, 10:11
Bayram maaşı

İÇİNDEKİLER

Haziran ayının enflasyonunun belirlenmesiyle birlikte 18 milyon vatandaşın alacağı farklarda ortaya çıkmıştı. Bu farklar ve toplu sözleşme zamları Temmuz maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek. Böylece yaklaşık 18 milyon kişi Temmuz'da zamlı maaş alacak. Memurlar ve Memur emeklileri toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 3'lük zamlarının üzerine 1.76'lık enflasyon farkını bu ay alacak. İşçi ve Memur emeklileri ise oluşan yüzde 4.76'lık 6 aylık enflasyonun tamamını maaşlarında görecek. Ayrıca seyyanen zam imkanı da gelecek. TAKVİM işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin de zamlarını bayramdan önce alması taleplerini sayfalarına taşımıştı. Emeklinin sesi duyuldu ve erken ödeme kesinleşti. Çalışma Bakanı Faruk Çelik de zamlı maaşların bayramdan önce ödeneceğini açıkladı. Memurlar ve memur emeklileri bayramdan önce maaşlarını alabiliyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise 20'sinden sonra ödendiği için bayram sonrasına rastlıyor.

SON NUMARAYA DİKKAT
2 milyon 530 bin Bağ-Kur esnaf ve Bağ-Kur tarım emeklisinin aylıkları 14 Temmuz'da, 6 milyon 699 bin SSK işçi ve SSK tarım emeklisinin aylıkları ise tahsis numaralarının son rakamı tek olanlar için 15, çift olanlar için ise 16 Temmuz'da ödenecek. Emekli Sandığı mensubu emeklilerin TÜFE farkları da 1-5 Ağustos tarihleri arasında ödenecek.

KİM NE ALACAK

Memurlar:
Toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 3'lük zamlarının üzerine yüzde 1.76'lık enflasyon farkını alacaklar.
Böylece en düşük maaş (Hizmetli 12/1) 2 bin 212 lira olacak. Memurlar ayrıca 15 günlük zam farkını alacak.

Memur emeklileri:
Toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 3'lük zamları maaşlarına yansıyacak.
Üzerine yüzde 1.76'lık enflasyon farkı eklenecek. En düşük maaş 1.361 lira olacak.

İşçi emeklileri :
Bu ay alacakları maaşları yüzde 4.76 zamlı olacak. Eğer maaş bin liranın altında ise 100 lira daha eklenecek. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar bin yüz liraya tamamlanacak. En düşük maaş 2008 öncesi için 1.122 liraya sonrası için 839 liraya yükseldi. En düşük maaş yüzde 9.2 arttı.

Çalışan emekliler:
Çalışan emeklilerin maaşından kesilen sosyal Güvenlik destek primi yüzde 15'den 10'a düştü. Böylece Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki kesinti yüzde 5 azalacak bu maaşa eklenecek.

BAĞ-KUR emeklileri:
Maaşları bu ay yüzde 4.76 oranında artacak. Yine eğer bin liranın altında maaş alıyorlarsa 100 lira eklenecek. Bin liranın üzerindeki maaşlar ise bin 100 liradan az ise bin 100 liraya tamamlanacak. En düşük Bağ-Kur esnaf emekli maaşı 971 liraya çıkacak. Artış yüzde 19.4 olacak