Türkiye'ye büyük övgü

Türkiye'nin G20 başkanlığındaki performansı, IMF ve Dünya Bankası başkanlarını etkiledi: Güçlü ve dürüst rehberliğinize minnettarız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2015 Güncelleme 19 Nisan 2015, 00:00
Türkiye’ye büyük övgü

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Türkiye'nin G20 başkanlığında gösterdiği başarılı performansı övdü. Lagarde ve Kim, Washington'da G20 kapsamında B20 (Business 20) tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın özel konuşmacı olduğu konferansın, açılışında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuştu. IMF Başkanı Lagarde, Türkiye'nin G20 önceliklerini kapsayıcılık, uygulama ve yatırım olmak üzere 3 genel başlık altında toplamasını 'zekice' bulduğunu belirterek, "Türkiye'nin başkanlığı, güçlü ve dürüst. Bize hedeflere ulaşıp, ulaşmadığımızı söyleyecek. Atatürk, 'Doğruları söylemekten korkmayın' dedi. Bunu aklımızın bir köşesinde tutalım" diye konuştu. Dünya Bankası Başkanı Kim de, "G20, Türkiye'nin başkanlığında Dünya Bankası'nın Küresel Altyapı Fonu'nu öncelikleri arasına aldı. Desteğiniz ve rehberliğiniz için minnettarız" dedi.

KOBİLER ÖNEMLİ

Babacan
ise konuşmasında B20'nin 5 adet alt çalışma grubuna sahip olduğunu anımsatırken, bunlara KOBİ'lere yönelik yeni bir grup daha eklediklerini bildirdi. Babacan, "KOBİ'ler, girişimcilik, inovasyon, araştırma-geliştirme ve istihdam demek. KOBİ'lere özel önem verilmesi, hem B20 hem de G20 gündeminin bir parçası" dedi.