'Vergi artışı yok'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2014 Güncelleme 16 Ekim 2014, 00:00
’Vergi artışı yok’

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışı öngörmediklerini belirtti. Lüks tüketim vergileri ile ilgili soruyu da yanıtlayan Şimşek, şöyle konuştu: "O yönde henüz somutlaşmış bir çalışma söz konusu değil. Ama orta, uzun vadede vatandaşlarımızın lüks malları tüketecekse daha fazla vergi vermesini normal buluyoruz. Otomotivde geçmişte benzeri şeyler yapıldı, ama şu an itibarıyla yeni bir şey gündemde değil."

YÜZDE 3-4 BÜYÜMEYE RAZI DEĞİLİZ
* Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin 2015 yılı bütçe giderlerinin 472.9 milyar lira, bütçe gelirlerinin 452 milyar lira, bütçe açığının ise 21 milyar lira olduğunu söyledi. Şimşek, şu mesajları verdi:

*Doğalgaz, elektrik fiyatlarındaki artışla beraber enflasyon tahmini yüzde 9.4 olarak belirlendi. Gelecek sene mali politikayı sıkı tutmaya devam edeceğiz. Gelecek sene enflasyonun yüzde 6.3'e düşeceğini tahmin ediyoruz.

*
Türkiye yüzde 3-4 arasında büyüme aralığına razı olamaz. Türkiye'yi daha yüksek büyüme patikasına sokacağız. Az borçlanıp, faizi makul seviyede tutacağız.

*Büyüme potansiyelini etkileyecek en önemli faktör reformlar olacak. İş yapma ortamı, yatırım iklimi iyileşecek.

*
Kamu bina yatırımlarına destek vermiyoruz. Kamu kampüsleri konusunda yeni bir çalışma yapacağız. Artık lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Kamuya alınacak 74 bin personelin dağılımına henüz karar verilmedi.