Dul kadına af

Vefat eden eşinden ve babasından maaş alan kadınların ortalama 15 bin lira olan ceza ve faizleri siliniyor. 65 yaşını dolduranlar bu aftan yararlanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2014 Güncelleme 30 Haziran 2014, 00:00
Dul kadına af

İÇİNDEKİLER

Tarihi borç barışı, eşi ölen kadınların da yüzünü güldürdü. Eşinden ve ölen babasından maaş alan kadınlar, ortalama 15 bin liralık cezadan kurtuluyor. Torba tasarı kapsamında, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme ile bu fırsattan yararlanacaklara 65 yaş sınırı getirildi. Buna göre, 65 yaşını dolduranlara yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıkların ceza ve faizleri silinecek. Evlere giden haciz kararları da durdurulacak. Komisyonda kabul edilen diğer bazı düzenlemeler şöyle: Aile hekimlerine, acil olmayan hastalara da hizmet vermek için çalışma saatleri dışında nöbet verilebilecek.

5 ALACAĞA TAKSİT
Nisan ayına kadar olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 5 alacağına da yapılandırma fırsatı veriliyor. Sadece sigorta primi değil, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek pirimi borçlarının da faizi silinecek, taksit yapılacak. Yapılandırmadan yararlananlar 1 yıl içinde 2 kez ödemesini geciktirirse yapılandırma bozulacak. Yasadan yararlanmak isteyenler, açılmış davalarından vazgeçecek.

Hazal ATEŞ