Evlenene faizsiz 10 bin TL kredi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı müjde verdi: Yeni evlenen çiftlere faizsiz 10 bin lira kredi verilecek. İlk yıl çocuk sahibi olunması ya da hamilelik durumunda da kredinin ödemesi ötelenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2013 Güncelleme 29 Ekim 2013, 00:00
Evlenene faizsiz 10 bin TL kredi

İÇİNDEKİLER

Hükümet, evlilik desteği için düğmeye bastı. Evlilik hazırlığı yapan ve yeni evlenen çiftleri sevindirecek haber geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün müjdeyi verdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden önemli açıklamalar yapan Şahin, "Aile ve nüfus politikaları kapsamında yapılan mevzuat çalışmalarımıza göre; yeni evlenen çiftlere faizsiz 10 bin lira kredi verilecek" ifadesini kullandı.

CEZALAR DEĞİŞİYOR
Fatma Şahin, kredinin geri ödemesine ilişkin de değerlendirme yaptı. Şahin, "Evli çifte ilk yıl çocuk sahibi olmaları ya da hamilelik durumunda kredinin ödemesi konusunda da öteleme imkanı getirilecek" dedi. Öte yandan Bakan Şahin, küçük yaştaki çocuklarını evlendiren anne babalara verilecek cezaların yüzde 50 artırılacağını da açıkladı. Şahin, "Şu an verilen 8-15 yıl arası hapis cezaları, 22.5 yıla kadar çıkacak" şeklinde konuştu.