Emeklilere ek kazanç geliyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde, emeklilere promosyon talebi masaya yatırıldı. SGK, yakında bankalarla buluşacak. 10.4 milyon emekli, böylece maaş promosyonu alma imkanına kavuşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2013 Güncelleme 09 Ağustos 2013, 00:32
Emeklilere ek kazanç  geliyor

İÇİNDEKİLER

Emeklilere promosyon müjdesi geldi. Bankalardan memurlar gibi maaş promosyonu almak isteyen emeklilerin yüzünü güldürecek gelişme yaşandı. Toplu sözleşme görüşmelerinde 1.9 milyon memur emeklisine promosyon ödenmesi talebi masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre; emeklilere, maaş aldıkları banka tarafından promosyon ödenmesine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bankalarla protokol imzalaması konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Bunun üzerine gözler SGK'ya çevrildi. SGK'nın önümüzdeki günlerde bankalarla masaya oturarak promosyon pazarlığına başlaması bekleniyor. Görüşmelerin sadece memur emeklileriyle sınırlı kalmayacağı, SGK'nın SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de promosyon talebinde bulunacağı konuşuluyor. 10.4 milyon emekli, anlaşma sağlanırsa, maaş aldıkları bankalar tarafından verilecek para ile ekstra gelire kavuşacak.

110 MİLYAR ÖDÜYOR
Bankalar, emeklilere yıllık 110 milyar lirayı aşan maaş ödemesi yapıyor. Yetkililer, bankaların emeklilere de promosyon ödemesi gerektiğini belirtirken, bunun gerekçelerini de şöyle anlatıyor: "Emekli maaşları, banka hesaplarına önceden aktarılıyor. Bankalar maaş ödemelerini belli takvime yayarak ödüyor, bu arada parayı işletme imkanı buluyor. Ayrıca maaşını bankamatikten çeken milyonlarca emekli, 10 liranın altındaki miktarları bankada bırakıyor. Bankalar, birkaç bin çalışanı olan kurumlara bile ciddi miktarda maaş promosyonu ödüyor."

KURUMLAR İHALEYE ÇIKIYOR
Memurlara maaş aldıkları bankalar tarafından Temmuz 2007'den beri, maaş promosyonu ödeniyor. Kamu kurumları, maaş ödemeleri için bankalar arasında ihaleye çıkıyor. En yüksek promosyon ödemeyi kabul eden banka, maaş ödemesine hak kazanıyor. Emeklilerin promosyon alabilmesi için çeşitli dernekler de girişimlerde bulunuyor.