Çocuk da yaptılar kariyer de...

Dev şirketleri yöneten pek çok iş kadını, aynı zamanda anneliği de ihmal etmedi. Kariyerlerini çocuklarıyla sürdüren kadınlar, başarılarıyla dikkat çekiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2012 Güncelleme 26 Ekim 2012, 00:00
Çocuk da yaptılar kariyer de...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin, hatta dünyanın en değerli firmalarında söz annelerin... Evlerinde de, işlerinde de başarılı anneler, 'İşinde ilerlemek, başarılı olmak istiyorsan, özel hayatı bir kenara bırakmak gerekiyor' klişesini de yıkmış oldu. Eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatına atılan, yükselirken de hem evlenip hem de anne olan kadınlar, çalıştıkları şirketlerdeki başarılı çalışmalarıyla pek çok erkeğe de parmak ısırtıyor ve 'Çocuk da yaparım kariyer de' diyor. Kimisi CEO, kimisi bölüm yöneticisi olan, kimisi ise kendi işini kuran başarılı annelerden bazı ise şöyle:

Esas Holding Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı: Şevket Sabancı'nın kızı olan Emine Sabancı Kamışlı, babasının kurduğu ve onlarca markayı bünyesinde bulunduran holdingi yönetiyor. 2 çocuğu olan Kamışlı, evinde de 'organize ve profesyonel' bir yönetici.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer: Lisans öğrenimini İngiltere yapan Sabancı, lisans üstü derecesini ise ABD'de tamamladı. 1989'da işe başladığı Akbank'ta 2008'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Suzan Sabancı Dinçer, 2 çocuk annesi.

Şölen Çikolata CEO'su Elif Çoban: ODTÜ'de ekonomi okuyan Çoban, Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans ve akademik çalışmalar yaptı. İş hayatına Yaşar Holding'de çalışarak başlayan, şimdi ise aile şirketi olan Şölen Çikolata'nın yönetimine geçen Çoban, 1 kız çocuğu annesi.

Unilever Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun: Robert Koleji'ni takiben Amerika'da ekonomi ve psikoloji eğitimleri aldı. 1997'de Koç Holding'e yönetici adayı olarak girip, burada 2 yıl çalıştıktan sonra Unilever'deki kariyerine adım atan Uzun, 2 çocuk annesi.

Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray: Lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi ve Amerika'da North Carolina Asheville High School'da tamamlayan ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Serpil Timuray, evli ve 10 yaşında 1 çocuk annesi.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay:
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra, Harvard'da 2 yıl işletme yüksek lisansı yapan Abay, ABD'de Silikon Vadisi'nde çalıştı. 35 yaşındaki Abay, 2 çocuk annesi.