Yatırımda hanım eli

Girişimcilik eğitimi alan ev hanımları müthiş fikirler ortaya koydu. Şimdi bu fikirler yatırıma dönüşüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2012 Güncelleme 22 Mayıs 2012, 00:00
Yatırımda hanım eli

İÇİNDEKİLER

Kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artıyor. İşhayatına atılmak isteyen kadınlar birbirinden ilginç projeler üretiyor. İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan 48 kadın birbirinden ilginç iş fikirlerini paylaştı. Kadınların, gıdadan bilişime, kozmetikten oto sanayine kadar pek çok iş fikri bulunuyor. Girişimcilik fikirlerini İstanbul Ticaret Gazetesi'ne anlatan kadınların fikirlerinden bazıları şöyle:

SOSYAL MEDYAYI ÖLÇÜMLEYECEK
ARDA GÖKÇER: "Sosyal medya için eğitim danışmanlık ve ölçümleme iletişim ajansı kurmak istiyorum. ABD'de işletme, pazarlama eğitimi aldım. Marka firmaların sosyal medyayı kullanabilmesi için bu konuda eğitim alması lazım. Ajans bazında eğitim veren bir kuruluş yok."

MISIR PÜSKÜLÜ İHRAÇ EDECEK
YEŞİM VAİZOĞLU: "Haşlanmış mısırın dışındaki püskül çöpe atılıyor. Türkiye'nin her yerinde 250 bin ton mısır üretiliyor. Çin bu püskülleri toplayarak, Avrupa'ya ihraç ediyor. Ben bu püskülleri köylerden toplayıp el işçiliği üretiminde kullanıp, Avrupa'ya ihraç etmek istiyorum."

ÇOCUKLAR İÇİN YAPAY ZEKA
SERPİLHAN KELEŞ: "Eşimle 10 yıldır yapay zeka çalışması yapıyoruz. Bu bir internet yazılımı. Çocuğun öğrenme sorununu anlama ve ortadan kaldırma konusunda yardımcı oluyor. Bu sisteme göre her ay çocuğa düzenli sorular soruluyor. Çocuğun sorunu tespit ediliyor."

FİKRİM ARTIK İŞİM
Kadın girişimciliği eğitimi ve hibe programı olan 'Fikrim Artık İşim' projesi İTO, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Coca-Cola ortaklığı ile yürütülüyor. Proje ile iş fikirleri destekleniyor.