Komşu adaları satıp kurtulacak

Alman politikacılar krizdeki Yunanistan'a 'Adalarını sat borcunu öde' çağrısı yaptı. Komşu öneriye uyarsa Türk turizmciler için de fırsat çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2010 Güncelleme 05 Mart 2010, 17:04
Komşu adaları satıp kurtulacak

İÇİNDEKİLER

Dünyayı sarsan ekonomik kriz komşu Yunanistan'ı fena vurdu. Krizden kurtulmak için önlemler alan Yunan hükümetinin son çare olarak adalarını satabileceği konuşuluyor. Komşunun borç para istediği Almanya'nın Hür Demokrat Parti milletvekilleri Yunanistan'a 'Adalarını sat borcunu öde' önerisinde bulundu. 3 bin 54 adaya sahip Yunanistan'ın bu öneriye sıcak bakabileceği ifade ediliyor. Sadece 87'sinde insanların yaşadığı adalar satışa çıkartılırsa bundan Türk turizm sektörü de yararlanabilir. Turizm açısından çok kıymetli olan adalar her yıl dünyanın birçok yerinden binlerce turist çekiyor. Turizm tesisleriyle de tanınan adalar için nasıl bir fiyatlandırma yapılacağı ise şimdilik bilinmiyor. Eğlencesi ile ünlü Mikonos'a yakın adalar gözde.

Bakanlığı bastılar
Yunan hükümetinin 4.8 milyar euroluk önlem paketine tepkiler sürüyor. Maliye Bakanlığı binasını işgal eden sendika üyeleri, çatıya 'Ayaklan, önlemlere geçit verme' yazılı pankart sarkıttı.

Maaşını devlete bağışladı
Ünlü Yunan şarkıcı Nana Mouskouri, ülkesine yardım amacıyla emekli maaşını devlete bağışladığını açıkladı. Mouskouri, devletin durumu düzelene kadar emekli maaşından feragat ettiğini söyledi. Mouskouri, "Yunanistan'ın aptal muamelesi görmesini istemiyorum" dedi.

Yunanistan'a anında yanıt
IMF Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson, Yunan hükümetinden gelen 'AB ile anlaşamazsak IMF'ye yöneliriz' yolundaki açıklamadan sonra Yunanistan'a desteğe hazır olduklarını bildirdi. Atkinson, son mali önlemlerini memnuniyetle karşıladıklarını, Yunanistan'ın 2010 için güçlü bir paket oluşturduğunu bildirdi.



EV SAHİPLERİ DİKKAT

YÜZYILIN KÂRI

MCDONALDS BİN KİŞİ ALACAK

BU FABRİKADA İŞLER "GÖRMEDEN" YAPILIYOR