Anaokulu, ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak? E-Devlet adrese dayalı okul sorgulama ekranı! Çocuğum hangi okula gidecek 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminin yakında yayımlanması bekleniyor. Yeni eğitim döneminde çocuklarının hangi okula gideceği konusunda merak eden veliler için önemli bir süreç başlıyor. Ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin kayıtları her yıl MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) üzerinden otomatik olarak yapılabilmektedir. Peki Çocuğum hangi okula gidecek 2023? Anaokulu, ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 08:34 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 08:34
Anaokulu, ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak? E-Devlet adrese dayalı okul sorgulama ekranı! Çocuğum hangi okula gidecek 2023?

İÇİNDEKİLER

Çocuğum hangi okula gidecek sorusu, 2022-2023 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından sıkça araştırılmaya başlandı. MEB henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini yayımlamadı. Bu nedenle okulların ne zaman açılacağı henüz belli olmadı. Peki Anaokulu, ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak? İşte e-Devlet adrese dayalı okul sorgulama ekranı!

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK 2023?

Geçtiğimiz yıl 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın e-okul sisteminden yapılmıştı.

Gözler şimdi yeni eğitim öğretim yılında. İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri kapsamında gerçekleştirilirken, okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

E-DEVLET ADRESE DAYALI OKUL SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okul kayıtları ve yeni eğitim öğretim yılı takvimi hakkında henüz bir duyuru yapılmadı. Ancak bu yıl okulların 11 Eylül'de açılması bekleniyor. Resmi takvim yayımlandığında Takvim.com.tr'den ulaşabilirsiniz.