Yüzük darbesi

ABD'de NEO-CON'lar atağa kalktı... Başkan Obama'nın 30 yıldır taktığı yüzüğün üzerinde 'La ilahe illallah' yazdığı iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2012 Güncelleme 13 Ekim 2012, 21:24
Yüzük darbesi

İÇİNDEKİLER

ABD'de başkanlık seçimlerine üç hafta kala Barack Hüseyin Obama'nın Müslüman olup olmadığıyla ilgili tartışmalar yeniden başladı. Özellikle NEOCON'lar bu konuda aktif rol aldı. Bu defa, çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Obama'nın alyansında Arapça, 'La ilahe illallah' yazıyor iddiaları, ABD'de gündemin ilk sırasına oturdu. Cumhuriyetçi medya organı World Net Daily'nin yazarı Jerome Corsi, Obama'nın Michelle'le evlenmeden önce Harvard Hukuk Fakültesi'nde bir öğrenciyken de taktığı yüzükle ilgili bir yazı kaleme aldı. Ünlü yazar, Obama'nın o yüzük nedeniyle okul arkadaşları tarafından bile 'Müslüman' yaftasının yapıştırıldığına dikkat çekti. Yüzüğün fotoğraflarını Mısırlı İslam bilimci Mark A. Gabriel'e inceleten site yüzükte "La ilahe illallah" yazdığını öne sürdü. Gabriel, "Bu yüzüğü takan kişi İslam inancına, dinine ve toplumuna çok yakındır" dedi. Cumhuriyetçi aday Romney'nin de, bu olayı kampanyasında kullanacağı belirtildi.

BEYAZ SARAY SESSİZ
ABD'de sosyal medyada büyük yankı bulan olay, Beyaz Saray'a tebrik ve tepki maillerine neden oldu. ABD Başkanı'nın asla Müslüman olamayacağını belirtenlerin yanı sıra, "ABD özgürlüklerin merkezi. Elbette Müslüman da olabilir. ABD halkı 2008'de çok zor günler yaşarken Obama'yı seçti. O da krizi bitirdi" diyenler de dikkat çekti. Ancak Beyaz Saray, bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.