Kaşıkçı elması

Adnan Kaşıkçı, milyar dolarlık servetin sahibiydi... Aşkları evlilikleri ve eski eşine verdiği 894 milyon dolarlık nafaka ile tarihe geçti. 82 yaşında Londra’da hayata veda etti. Efsane reklamcı Nail Keçili ise Kaşıkçı’nın bilinmeyenleri TAKVİM’E söyledi: Aslında Kayseri’liydi. 80’li yıllarda İstanbul’a yatı ile demirlerdi. Dünya interneti bilmezken o yatında internet kullanıp borsada gecede 1 milyon doları cebe indirirdi. Kadınları gözleriyle etkilerdi. 5 resmi 50 de imam nikahlı evlilik gerçekleştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2017 Güncelleme 08 Haziran 2017, 00:26
Kaşıkçı elması

İÇİNDEKİLER

Yatları, katları ve aşkları ile dünya sosyetesinin zirvesindeydi. Ancak Adnan Kaşıkçı'nın 82 yıllık hayatı Londra'da sona erdi... Ünlü işadamı, geride bol paralı ve hikayeli bir geçmiş bırakıp hayata veda etti. Kaşıkçı, Mekke'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Suud Kralı'nın saray hekimiydi. 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'ne girdi. Ardından Stanford Üniversitesi'ne geçti. 20 yaşında ülkesine döndüğünde aklı kuracağı servetteydi. 1950'lilerde Suudi Arabistan'da Amerikan ve İngiliz otomobil firmasının temsilciliğini üstlendi. 1961'de 25 yaşına geldiğinde Süreyya ile evlendi. 5 çocuğu dünyaya geldi. Bu sırada silah sektörüne girdi.

BAY DOLCE VİTA
Kaşıkçı, 1970 ve 80'li yıllarda yaptığı uluslararası silah anlaşmaları ile dünyanın en zengin isimleri arasına girdi. Dolce Vita (Tatlı Hayat) ifadesi tam ona göreydi. Çünkü o tarihte Kaşıkçı'nın servetinin 4 milyar dolar olduğu belirtildi. Ancak uluslararası silah ticareti 70'li yıllarda denetim altına alınınca Kaşıkçı ile ilişkisi olan politikacılar da gözler önüne serildi. İflas bayrağını çeken ünlü işadamı, çok farklı sektöre girdi. Başta turizm olmak üzere pek çok sektörde şansını denedi. Ancak eski günlerine dönemedi. Kaşıkçı'nın Ronald Reagan yönetimindeki ABD hükümetinin İran-Contra olayına bulaştığı tespit edildi. 1989'da tutuklanıp hapse gönderildi. 10 milyon dolarlık bir kefalet karşılığında tahliye edildi. Ve bu hayat önceki gün Londra'da sona erdi. Ailesi Parkinson tedavisi gören Kaçıkçı'nın huzurlu bir şekilde öldüğünü söyledi.

"BEN TÜRK'ÜM"
Öte yandan efsane reklamcı Nail Keçili, Kaşıkçı'yla ilgili TAKVİM'e önemli bilgiler verdi: "Kaşıkçı dostumdu. Nabila adlı teknesiyle Boğaz'a demirlerdi. 1980'li yıllarda dünya internet ile tanışmamışken Kaşıkçı, yatından New York borsasına bağlanıp bir gecede 1 milyon dolar kazanırdı. Kendisi aslen Kayseri'liydi. Bana 'Biliyor musun ben Türk'üm' derdi. Kışın Güney Fransa'da yazın New York'taki dairesinde yaşardı. 5'i resmi, 50'si imam nikahlı eşi vardı. Yakışıklı bir adam değildi. Ancak kadınların gözlerine aşık olduğunu söylerdi."



894 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT
Kaşıkçı 1961'de evlendiği Süreyya'dan yıllar sonra boşandı. Tazminat olarak dönemin rakamları ile 894 milyon dolar (1.4 milyar TL) ödedi. Süreyya, eski eşinden gelen bu parayla prenses gibi yaşamayı sürdürdü. Ancak bu süre içerisinde Kaşıkçı'nın 5 çocuğundan Patrina'nın babasının İngiliz Muhafazakar Parti Milletvekili Jonathan Aitken olduğu belirlendi. Patrina'ya 18 yaşında yapılan DNA testi de bunu kanıtladı. Kızının başkasından olduğunu öğrenen Kaşıkçı, şoka girdi. Süreyya için Winston Churchill'in torunuyla da beraber olduğu dedikoduları çıktı. Bu sırada tazminat suyunu çekti. Yüzmilyonlarca doları eriten Süreyya'nın şimdilerde ise çiçekçilikle uğraştığı belirtildi.



NABİLA'NIN SAHİBİYDİ
Kaşıkçı, dünyanın en büyük yatı olan 86 metrelik Nabila'nın sahibiydi. Yat James Bond filmlerinde de kullanılmıştı. Ancak Kaşıkçı iflas edince yatı Brunei Sultanı'na satmıştı. ABD Başkanı Donald Trump ise yatı 80'li yıllarda 29 milyon dolara sultandan almıştı.


Kaşıkçı son evliliğini İtalyan Lamia Biancolini ile yaptı. Bu arada Kaşıkçı, 1987 yılında "Karanlık Silah Tüccarları: Adnan Kaşıkçı'nın Lüks Yaşamı ve Gösterişli Anmaşmaları" başlığı ile TİME dergisinin kapağında yer almıştı. Kaşıkçı 'nın ünlü akrabaları vardı. İşadamıı, adını Prenses Diana ile yaşadığı aşkla duyuran Dodi El Fayed'in dayısıydı. Kaşıkçı'nın yeğeni Hasan Khashoggi ise Reina saldırısında o dehşeti yaşamıştı.



Kaşıkçı'nın lüks yatındaki partilere Paris Hilton gibi ünlü isimler katılıyordu.