Kalpsiz adam

Kalp rahatsızlığı yüzünden az daha ölüyordu. Kalbinin yerine el yapımı bir pompa kondu. Kalbi de yok, nabzı da ama yaşıyor

Giriş Tarihi:
Kalpsiz adam
ABD'de yaşayan 55 yaşındaki Craig Lewis, hayatını kalbi olmadan sürdürüyor. Kalp rahatsızlığı yüzünden ölmekten sonra anda kurtulan Lewis'in kalbi doktorlar tarafından alındı ve yerine sürekli kan akışı sağlayan bir cihaz yerleştirildi. Ameliyatı da yapan doktorlar Billy Cohn ve Bud Frazier tarafından geliştirilen el yapımı cihaz, kanın vücutta dolaşmasını sağlamak için iki adet bıçak kullanıyor. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, cihazın 50 sığır üzerinde denendiğini ve sığırların ameliyattan hemen sonra eskisi gibi beslenmeye, uyumaya ve hareket etmeye başladığını söyledi. Göğsü dinlendiğinde tek bir nabız atışı duyulmayan Lewis de ameliyattan iki gün sonra kendine gelerek normal yaşantısına geri döndü.






6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.