Derin darbe

Cinayetler 'Derin Devlet' işi... Almanya'da yakalanan Andre'nin 'Askeri istihbarat' için çalıştığı ortaya çıktı... Ayrıca 8 Türk'ün öldürülmesinde de planı o hazırladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2011 Güncelleme 25 Kasım 2011, 02:03
Derin darbe

İÇİNDEKİLER

Almanya'da 8 Türk ve 1 Yunan vatandaşının öldürüldüğü seri cinayetleri işleyen Neo-Nazi çetesine yardımcı olduğu iddiasıyla Andre E. isimli bir kişi yakalandı. Almanya'nın elit polis timi GSG-9 tarafından Zwickau kentinde yapılan operasyonla tutuklanan Andre'nin bir dönem 'Askeri istihbarat' biriminde görev aldığı iddia edildi. Andre'nin evinde yapılan aramada ele geçirilen DVD'ler, 'Nasyonalsosyalist Yeraltı' örgütüne yaptığı desteği de kanıtladı. DVD'lerde, Türk vatandaşların nasıl öldürüleceği ve 2004'te Köln'de Keupstrasse Sokağı'na düzenlenen bombalı eylemlerin nasıl planlandığı ve hayata geçirildiği görüldü. Alman yetkililer, cinayetlerde derin devlet şüphesinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekti. ya Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Heinz Fromm, gizli servislerin olası ihmallerinin geriye dönük araştırılamamasından şikayetçi oldu. Aşırı İslamcı örgütlerin kayıtları dışında, tüm kayıtların 5 yıl sonra silinmek zorunda olması nedeniyle bilgilere ulaşılamadığı belirten Fromm, özel durumlarda dosyaların saklanma süresinin 10 yıla çıkartılabileceği, İslamcı olmakla suçlananlar içinse sürenin 15 yıl olduğunu kaydetti.

DUYGUSAL ANLAR
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2000 ile 2006 yılları arasında aşırı sağcı terör grubu tarafından öldürülen Türkler'in yakınlarını ve 2004 yılında Köln kentinde çivili bombalama olayında yaralananları Bellevue Sarayı'nda kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen buluşmada Cumhurbaşkanı'nın duygulu anlar yaşadığı ifade edildi. Kurban yakınları, Wulff'un konuşması sonrası gözyaşlarını tutamadığını ifade etti.