Derin bomba

Boston'da bombayı patlattığı iddia edilen Çeçen kardeşlerle ilgili şok iddia: Türkiye'de de görev alan CIA şefi Graham Fuller'in kızı Samantha Ankara, Çeçenler'in amcası Ruslan'la tam 8 yıl evli kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 01:55
Derin bomba

İÇİNDEKİLER

ABD, 16 Nisan'da Boston Maratonu'ndaki patlamayla sarsılmıştı. FBI, kısa sürede bombacıların Çeçen Tamerlan ve Cahar Tsarnaev kardeşler olduğunu açıkladı. Tamerlan ölü olarak ele geçirildi, 21 Nisan'da da Cahar ağır yaralı olarak yakalandı. Dünya, olayın şifrelerini çözmeye çalışırken, ABD'de bir medya kuruluşu gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya attı. Ünlü gazeteci Daniel Hopsicker'in Mad Cow Morning News, terörist oldukları iddia edilen Tamerlan ve Cahar Tsarnaev'in amcası Ruslan Tsarnaev'in (Ruslan, Tsarni soyadını tercih ediyor. Gerçek soyadı Tsarnaev) yıllarca Türkiye'de de bulunan CIA'nın Ortadoğu İstasyon Şefi Graham Fuller'in kızı Samantha Ankara Fuller'le evli olduğunu yazdı. Ruslan'la evlendikten sonra Samantha A. Tasarnaev olarak değiştirilen kimliği nedeniyle bu bilgiye ulaşılmasının biraz güç olduğuna dikkat çeken haber sitesi, Fuller'in bir süre önce çeçen konferansında Ruslan'la birlikte çalıştığını belirtti.

3 FARKLI ADRES BİLGİSİ
Samantha ile Ruslan'ın ABD'de 3 farklı adreste oturduğu ortaya çıktı. Washington, New York ve California'daki Thousand Oaks... Evlilikleri 8 yıl sonra yani 2004'te sona erdi. Ancak Ruslan'ın eski kayınpederi Fuller'le sürekli bir araya geldiği ve çok özel konularda fikir alışverişinde bulunduğu da gazetenin bir diğer iddiası.

GRAHAM FULLER KİMDİR?
Halen ABD'nin en üst düzey think thank (düşünce üretme kuruluşu) olan RAND'ın üst düzey Siyaset Bilimcisi... 1965 ve 1985 arasında ABD Dış İşleri Bakanlığı'nda çalıştı. Yalnız faaliyet alanı o kadar genişti ki hem National Security Advisory (Ulusal Güvenlik Danışmanlığı) hem CIA hem de Dış İşleri için görev aldı. 1977 ile 1980 yılları arasında Türkiye'de kaldı. İkamet ettiği yer İstanbul'un Beşiktaş ve Yeşilköy ilçeleriydi. Mükemmel derecede Türkçe, Rusça ve Kürtçe bilmektedir. Türkiye ve Ankara tutkusu nedeniyle kızının adını Ankara olarak koydu. Türkiye ile ilgili birçok öngörüsü doğru çıktı.

OKULDA AŞK
Ruslan, 1991'de Carolina'da öğrencisiyken, Fuller'ın kızı Samantha Ankara ile tanışarak 1996 yılında evlendi. Çift, 2004 yılında boşandı. 'ABD derin devleti'nin en esrarengiz isimlerinden olduğu söylenen Fuller ile eski damadı arasında akrabalık bağlarının ötesinde iş ortaklıkları oldu. Dostlukları hiç bitmedi.

YEĞENLERİNİ SUÇLAYAN AMCA
Amca Ruslan, yeğenlerinin yaptığı söylenen eylem sonrasında ortaya çıktı ve Boston'da bir basın toplantısı düzenledi. Tamerlan ve Cahar Tsarnaev'in "aşırılıkçı'' olduğunu belirten Ruslan, "Maalesef, ABD'ye düşman olarak yetiştiler. Bunun nedeni de bir Ermeni. Müslüman olan ve adını Mişa olarak değiştiren bu Ermeni, 2 yeğenimin beynini de yıkadı. Bu yüzden yaklaşık 8 yıldır da iki akrabamla görüşmedim" dedi.

KORKUSUZ GAZETECi
Ünlü gazeteci Daniel Hopsicker, birçok gazeteye özel haberler yaptı. 11 Eylül saldırılarıyla ilgili yaptığı haberlerle, Amerikan hükümetinin tepkisini çekti. 11 Eylül'le CIA'nın bağlantılı olduğunu yazdı. Ciddi tehditler alsa da, korkusuzluğundan ödün vermedi. Birkaç yıl önce Mad Cow Morning News adlı bir internet sitesi kurdu. Yaptığı farklı haberlerle kısa sürede hatırı sayılır bir okuyucu kitlesine ulaştı. Bağışçıların desteğiyle yayın yapan haber sitesi, okuyucuları tarafından "yüzde 100 doğru haber" algısıyla bilinmekte.