Atina yanıyor!

Yunanistan'da ekonomik reform ülkeyi birbirine kattı. Atina sokaklarında halk, polisle çatıştı, etrafı yakıp yıktı. Protestocuların arasında kalan eski bir Bakan da ağır yaralandı

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Atina yanıyor!
Yunanistan'daki ekonomik kriz, sokakları savaş alanına çevirdi. Hükümet, bütçe açığını kapatmak amacıyla bazı reformlar uygulamayı kararlaştırdı. Bunun üzerine halk sokaklara döküldü. Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sintagma meydanındaki iki otele molotof kokteyli atıldı. Yangın çok büyümeden söndürüldü. Ancak göstericiler polisle çatışmaya devam etti. Polis, göz yaşartıcı bomba kullandı. Protestocular da, parlamento binasının önünde eski ulaştırma bakanı Kostis Hacıdakis'e saldırdı.

GREV HAYATI FELÇ ETTİ
Hacıdakis'i ellerinde taşlarla kovalayan yaklaşık 200 sol görüşlü gösterici, "Hırsızlar! Utanın!" diye bağırdı. Öte yandan, dün başlayan ve hafta sonuna kadar sürmesi beklenen grevler kapsamında, tüm toplu taşıma araçları çalışanları iş bıraktı. Ülkede bütün ulaşım felç oldu.