Türk bilimi

Türk bilim adamı, ABD'yi kendine hayran bıraktı. Nanoteknoloji üzerine çalışan ve sayısız ödülün sahibi olan Prof. Özcan, Obama tarafından 'en yüksek onur nişanı'na layık görüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:00
Türk bilimi

İÇİNDEKİLER

Türkler başarılarıyla dünyanın ilgisini çekti! Bu Türkler'den biri de ABD'nin California Üniversitesi'nde nanoteknoloji üzerinde çalışmalar yapan genç bilim adamı Prof. Aydoğan Özcan oldu. Çığır açıcı çalışmalarıyla uluslararası alanda bugüne kadar sayısız ödüle layık görülen Prof. Özcan, son olarak "Merceksiz Ultra Geniş Hücre Görüntüleme Dizin Platformu" adı verilen teknolojinin mimarı oldu.

BEYAZ SARAY'DA TÖREN
2 saniye içinde 100 bin civarında hücreyi ayrı anda görüntülemeyi başaran Türk bilim adamı, kısa sürede başarısını herkese ispatladı. Dünyanın önde gelen üniversitelerinin aranılan ismi olan Prof. Özcan, ABD Başkanı Obama tarafından bilim adamları için en prestijli ödül olan "Genç Bilim İnsanları ve Mühendislik Kariyer Ödülü" ile onurlandırıldı. Aydoğan Özcan, "en yüksek onur nişanı" özelliğini taşıyan ödülünü, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle aldı.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖDÜL'
Türkiye'yi temsil etmenin gururunu taşıdığını söyleyen Özcan, "Bu önemli ödülü aldığım için son derece mutluyum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek beni gururlandırıyor'' dedi.
Obama ise yaptığı açıklamada, ödüle layık görülen araştırmacıların kariyerlerini inşa ederken yaptıkları yenilikçi çalışmaların ilham verici ve çok değerli olduğunu belirtti. ABD Başkanı, ''Ödül alan araştırmacılar sadece birer bilim insanı değil, birer model vatandaştır" ifadesini kullandı.

ONUR NiŞANI
PROF. Aydoğan Özcan'ın sahip olduğu ödül, ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton tarafından 1996 yılında verilmeye başlandı. "Başkanlık kariyer Ödülü", Amerikan yönetimi tarafından bağımsız araştırma kariyerlerinin erken aşamalarındaki bilim insanları ve mühendislere bahşedilen en yüksek onur nişanı özelliğini taşıyor.