Emekliye Mayıs paketi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli destekler içeren paket bu ay açılıyor. Bu kapsamda emeklinin cebini rahatlatacak, hayatına dokunacak destekler hayata geçirilecek. İşte detayları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
Emekliye Mayıs paketi

İÇİNDEKİLER

'Emekliler Yılı' olarak ilan edilen 2024'te 16 milyonluk bu kesim için birbiri ardına önemli adımlar atılıyor. Bu yıla yüzde 49.25 zam ve 10 bin lira taban aylık düzenlemesiyle başlayan, ardından bayram ikramiyeleri ve promosyonları artırılan emekliler için bu ay da önemli destekler hayata geçirilecek. Emekliler için hazırlanan Mayıs paketinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili bakanlıklar, özel ve kamu kuruluşlarıyla iş birliği içinde uygulamaya alacağı pek çok destek yer alacak.

EMEKLİ KART GELİYOR
Paket ile özellikle gelir düzeyi düşük emeklilerin desteklenmesi hedeflenirken, tüm emeklileri kapsayıcı adımlar da atılacak. En düşük aylığı alan ve bundan başka geliri olmayan emeklilerin 'Emekli Kart' ile desteklenmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri bu karta ilişkin çalışmaları birlikte yürütüyor. Emeklilere yönelik destekler bu kart vasıtasıyla verilecek. Karta yüklenecek nakit destekleri ile emekliler anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabilecek, ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

ÖZEL İNDİRİMLER
Destek paketi kapsamında emeklilere gıdadan giyime, iletişimden ulaşıma kadar pek çok alanda indirim imkanı sağlanması da planlanıyor. Emekliler fatura destekleri beklentisi taşırken; telefon ve internette özel indirimler planlanıyor. Uçak, otobüs ve tren firmalarıyla iş birliği yapılarak emeklilerin seyahatlerini kolaylaştıracak adımlar atılması söz konusu olabilecek. Emeklilerin sinema ve tiyatrolarda yapılacak indirimlerle sanat etkinliklerini yakından takip edebilmesi sağlanacak. Tatil yapma imkanı bulamayan emeklilere bu alanda da kolaylıklar sunulması gündemde.

GELİRLER ARTACAK
Emeklilere gelirlerin artırılmasına yönelik adımlar ise Temmuz'da atılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine yüzde 10 artış ve enflasyon farkı yansıtılırken, ek iyileştirmeler de masaya yatırılacak. Bu kapsamda ilk formül refah payı olacak. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki tahminlere göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.48 bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 25.48, memur emeklileri yüzde 20.02 zam alacak. Refah payıyla birlikte bu artışın eşitlenebileceği üzerinde duruluyor. İkinci formül ise taban aylığa ilişkin. Taban aylıkta artış yapılıp yapılmayacağı da masaya yatırılacak. Burada 6 aylık ya da yıllık enflasyon ölçü olarak alınabilecek.

YASAL UYARI: TAKVİM.COM.TR'DE YAYINLANAN KÖŞE YAZISI/HABERİN TÜM HAKLARI TURKUVAZ MEDYA GRUBU'NA AİTTİR. KAYNAK GÖSTERİLSE VEYA HABERE AKTİF LİNK VERİLSE DAHİ KÖŞE YAZISI/HABERİN TAMAMI YA DA BİR BÖLÜMÜ KESİNLİKLE KULLANILAMAZ. KULLANILMASI DURUMUNDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN