Dünyaya ders

ABD Başkanı Biden art arda katil İsrail’e destek açıklaması yaptı. Netanyahu’nun sırtını sıvazladı. Ancak Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler Filistin’in özgürlük mücadelesi için gösteri başlattı. Protestolar tüm üniversitelere yayıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2024 Güncelleme 27 Nisan 2024, 07:00
Dünyaya ders

İÇİNDEKİLER

ABD kampüslerindeki Gazze eylemleri yayıldı. Columbia Üniversitesi'nde derslere girmeyen öğrenciler, Filistin için özgürlük çağrısı yaptı. Bu çağrı karşılıksız kalmadı. New York, Güney Kaliforniya, Yale, Teksas, Indiana, Minnesota ve Ohio Eyalet Üniversitesi de dahil çok sayıda üniversite ve kolejde gösteriler başladı.

ABD polisi ise çok sert davrandı. Aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu en az 600 kişiyi gözaltına aldı. Gazze kasabı İsrail Başbakanı Netahyahu, "Yahudi öğrencilere saldırıyorlar. Yahudi akademisyenlere saldırıyorlar. Kınanmalı. Ama böyle olmadı. Bazı üniversite rektörlerinin tepkisi utanç verici" şeklinde skandal açıklamalar yaptı. ABD Senatör Sanders ise Netanyahu'ya sert yanıt verdi: Irkçı hükümetinizin ahlaksız ve yasa dışı savaş politikalarından dikkatimizi başka yere çekmeye çalışarak Amerikan halkının zekasıyla alay etmeyin.

KÜSTAHA SERT TEPKİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye'yi seviyesiz bir şekilde hedef alan açıklamalarına devam etmiş. Katliam siyasetinin üyeleri tarafından yapılan bu seviyesiz açıklamalar yok hükmündedir. Cumhurbaşkanımız, bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN