Orta Doğu'da büyük gerilim: İran, İsrail'e yüzlerce drone füze attı!

İran, İsrail’e füze ve dronlarla saldırdı. Ama hiçbiri hedefe ulaşamadı. Batı ayaklandı. Üçüncü dünya savaşı korkusu başladı. Herkes Gazze’yi unutup İran’ı kınadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2024 Güncelleme 15 Nisan 2024, 07:00
Orta Doğu’da büyük gerilim: İran, İsrail’e yüzlerce drone füze attı!

İÇİNDEKİLER

Gerilimin fitili, 1 Nisan'da yakıldı! İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluğuna saldırdı. İran Devrim Muhafızları'ndan 7 generali öldürünce Tahran yönetimi misilleme için düğmeye bastı. Önceki gece yüzlerce drone ve füzeyi Tel Aviv'e yolladı.

Sıcak gelişme sonrası Irak, Ürdün, Mısır, Lübnan başta olmak üzere bölgedeki ülkeler hava sahasını sivil uçuşlara kapattı. Söz konusu noktalara
doğru seyir halinde olan uçaklar geri çağrıldı. Ateş hattının radar görüntüsünde tek bir uçak kalmadı...

TÜRKİYE DEVREDE
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan'ı aradı. Tansiyonun düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Sonra da İngiliz bakan David Cameron ile görüşme yaptı.

GAZZE'DE SUSANLAR İRAN'I KINADI
İsrail'in Gazze'deki katliamını görmeyen Batı yine iki yüzlü davrandı. ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Danimarka saldırı nedeniyle İran'ı kınadı!

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısında 7 İranlı askerin hayatını kaybettiği olaya Tahran'dan önceki gece saatlerinde karşılık verildi. İHA ve füze saldırıları sonrası konuşan İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bagheri İsrail'e misilleme uyarısında bulunarak operasyonu sürdürme amaçlarının olmadığını belirtti. İran'ın saldırısı sonrasında çevredeki pek çok ülke hava sahasını kapatırken İran BM Daimi Temsilciliği, "Konu sonuçlanmış kabul edilebilir. Ancak İsrail rejiminin yeni bir hata yapması halinde İran'ın yanıtı çok daha sert olacak" sözlerini kaydetti.

İran'ın bu misillemesi sonrası AB'den BM'ye ve ABD'ye kadar herkes, "Tahran'ı kınayan açıklamalar" servis etti. Savaş kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, şimdilik İran'a karşı bir harekatın bulunmadığını belirterek, "Doğru zamanda İran'a bedel ödeteceğiz" dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı arayarak "Türkiye'nin bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediğini" söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN