Başkan Erdoğan'dan Papa'ya mektup: İnsanlık sesini yükseltmeli

Erdoğan, Papa’ya gönderdiği ‘Filistin’ mektubunda, “İnsanlık, Gazze’de uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir” dedi. Papa da Tayyip Erdoğan’ın dünya barışı için güçlü bir lider olduğunu ifade etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2024 Güncelleme 14 Nisan 2024, 06:57
Başkan Erdoğan’dan Papa’ya mektup: İnsanlık sesini yükseltmeli

İÇİNDEKİLER

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Genel Kurulu'nu yapmak üzere gittiği İtalya'da Papa Francesco ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği "Filistin" mektubunu takdim etti. Erdoğan mektubunda, "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, camiler, kiliselerin bilerek bombalanması karşısında sesini yükseltmelidir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN GÜÇLÜ LİDER
Papa Francesco da Erdoğan'ın dünya barışı için gücü olan ve çok çalışan az sayıda liderden birisi olduğunu anlattı. Erbaş ise yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız mektuplarında Filistin-İsrail meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan Ortadoğu'da kalıcı barış ve istikrarın mümkün olmayacağını ifade etmişlerdir" diyerek "Gazze'de İsrail zulmünün durdurulmasını" vurguladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN