Teleferik faciası: 184 kişi saatlerce havada kaldı

İçinde 11 kişinin bulunduğu kabin, devrilen teleferik direğine çarparak parçalandı. 11 yolcu kayalık alana düştü. Feci olayda bir kişi can verirken, 10 kişi yaralandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2024 Güncelleme 13 Nisan 2024, 07:01
Teleferik faciası: 184 kişi saatlerce havada kaldı

İÇİNDEKİLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 11 kişi kayalık alana düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu, Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva ile ismi açıklanmayan 3 kişinin yaralandığını belirledi. Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı. Bu arada kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki 29 kabinde bulunan 184 kişi mahsur kaldı. 59 kişi helikopterlerle kurtarılırken, diğer kişilerin aşağı indirilmesi için çalışmalar sabah saatlerine kadar devam etti.

ERDOĞAN YAKINDAN TAKIP ETTİ
Başkan Erdoğan'ın kazayı ve kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği, bakanlar ve valilikten anlık bilgiler aldığı açıklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN