Tatlı uyarı!

Orucun bitmesi, bayramın başlamasıyla birlikte beslenme alışkanlıkları değişiyor. Uzmanlar, uyarıyor: Reddetmeyi bilin. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2024 Güncelleme 10 Nisan 2024, 06:53
Tatlı uyarı!

İÇİNDEKİLER

11 ayın sultanı Ramazan ayında tutulan orucun ardından bayrama girilmesiyle beslenme düzeni değişiyor. Diyetisyen Ezelnur Kılıç, bayram boyunca tüketilebilecek miktardan fazlasını tüketmenin yorgunluk, tansiyon ve diyabet gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğini dile getiriyor. Bayrama özel beslenme önerileri ve uyarılarda bulunuyor:

GÜNE KAHVALTIYLA BAŞLAYIN
Öncelikle bayram sabahı güne mutlaka kahvaltıyla başlamamız gerekiyor. Bu süreç, gün boyu karbonhidrata fazla miktarda maruz kalmamızdan dolayı reddedebilme şansı doğuracak çünkü tokluk hissedeceğiz, canımız fazla istemeyecek. Bunun sonunda da karbonhidrat alımımızı minimuma indirmiş olacağız. Reddetmeyi ya da yarım porsiyon şeklinde yemeyi bilmeliyiz. Tatlıda aşırıya kaçmayın. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya dondurma tercih edilebilir. Yediğimiz porsiyonları da en az 20 dakikada tüketmek kan şekerinin birden yükselmesine engel olacaktır. Düzenli sporu ihmal etmeyin.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN