Kamu tasarruf edecek

Bakan Şimşek, kamuda alınacak tasarruf önlemlerini anlattı: Kurumlara ek ödenek verilmeyecek. Kamuya yeni araç ve bina alımı yapılmayacak. Tarım destekleri sürecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2024 Güncelleme 09 Nisan 2024, 06:59
Kamu tasarruf edecek

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programı kapsamında önümüzdeki dönem atılacak adımlar ve kamunun tasarruf yapması için alınacak önlemleri anlattı. Şimşek, "Bitme aşamasındaki yatırımlar hızla tamamlanacak. Tarım yatırım ve desteklerine dokunulmayacak" mesajı verdi. Şimşek, şu değerlendirmeleri paylaştı:
■ Kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıklar ve belediyelere bütçe dışı ek ödenek veya hak edişlerini aşan kaynak vermeyeceğiz.
■ Yüzde 60-70 düzeyindeki yatırımlara yoğunlaşıp hızla tamamlayacağız.
■ Tarımsal üretim, nitelikli yatırımlar ve baraj ve sulama yatırımları önceliğini koruyacak. Detekler devam edecek.
■ Yeni kamu binası alınmasına kesinlikle izin verilmeyecek.
■ Kamudaki servis hizmetine sınırlama getirilecek.
■ Kamuda araç tasarrufu en çok önem verdiğimiz konulardan biri. Yeni araç alınmasına yönelik talepler geldiğinde, titiz bir inceleme yapılıyor. 'Yenisi alınacaksa da yerli otomobil ve TOGG şartı var.
■ Yurt dışı ve yurt içi toplantılar, eğitim seminerleri veya konferanslar gibi talepler olduğunda, her kurum 'kendi binası içinde kendi bulunduğu yerde' bunları yapacak

KAYIP KAÇAĞA TAKİP
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacağına dikkati çekerek, "KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik yapay zeka destekli çalışmalar tamamlandı. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların, haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN