Vize kuyruğu: Yunan adalarına büyük ilgi

Kapıda vize uygulamasıyla tatil için Yunan adalarına gitmek isteyenler saatlerce kuyrukta bekledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2024 Güncelleme 08 Nisan 2024, 07:00
Vize kuyruğu: Yunan adalarına büyük ilgi

İÇİNDEKİLER

Kapıda vizeyle Yunan adaları uygulaması büyük ilgi gördü. Ramazan Bayramı tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar kapıda vizeye yoğun talep gösterdi. Ada turuna çıkmak isteyen vatandaşlar acenteler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

ÖNCE BAŞVURU
Özellikle Sakız'a gitmek isteyenler Çeşme Limanı'nda yoğunluğa yol açtı. Acente yetkilisi Kadir İnandı, "Nisan ayının 10'unda 11 ve 12'sinde ciddi yoğunluklar var. Yunanistan bunları karşılamak için belli kotalar koydu. Bu kotalar programın yeni başlamasıyla alakalı" dedi. İlk başta feribot bileti, otel konaklamasına ilişkin Yunanca ve Türkçe yazılan bir formun doldurularak önceden acenteye iletilmesi gerektiğini söyleyen İnandı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu formlar bizim kontrolümüzden geçtikten sonra Yunan makamlarına iletiliyor. Yunan makamları bu evrakların kontrollerini yapıp sistem girişlerini yapıyor. Daha sonra yolcu parmak izlerini veriyor, sistem onayını bekliyorlar ve vizesi basılıp giriş sağlıyor. Şu an için seferlerin Ayvalık- Midilli hattında kota şirket başına günlük 80 kişi olurken, Çeşme- Sakız'da sayı 30. Kurban Bayramı'nda kuvvetle muhtemel, limitsiz bir şekilde gönderebileceğimizi düşünüyoruz."

MALİYETİ 80-90 EUROYU BULUYOR
Yunanistan'ın Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos adaları için uygulamaya başlanan kapıda vize ile giriş için 60 euro vize ücreti isteniyor. Evraklar, 7 iş günü öncesinde gönderiliyor. Evrakların işleme alınması için feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor. Böylelikle Yunan adalarına giriş maliyeti 80-90 euroyu buluyor. Ada girişlerinde 7 günlük bir konaklama süresi veriliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN