Türkiye'de 18,19 ve 20 yaşında muhtar olan üç genç, yerel seçim tarihine geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2024 Güncelleme 07 Nisan 2024, 06:58
Türkiye’de 18,19 ve 20 yaşında muhtar olan üç genç, yerel seçim tarihine geçti

İÇİNDEKİLER

Türkiye, bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Ancak seçme ve seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle, bu yılki yerel seçimlerde genç muhtar adayları, kendi yaşlarının üç katı olan rakiplerini yenmeyi başardı.

Özellikle köylerde bir geliri olmayan gençler, verilen asgari ücret maaşından faydalanabilmek için yaşlı rakipleriyle kıyasıya yarıştı. Kimi ilginç vaadleri, kimi de sempatik oluşlarıyla seçmenin kalbini kazandı. Oy kullananlar, "Gençlere de bir şans verelim" düşüncesiyle, onları seçerek koltuk sahibi yaptı.

18 YAŞINDA
Kütahya'nın Domaniç ilçesinin 2 bin nüfuslu Hisar Mahallesi'nde 18 yaşındaki muhtar adayı Samet Koyun, yerel seçimlerde 10 adayı geride bırakarak seçildi. Mahallede 3 dönem muhtarlık yapan Cahit Demiröz, mührü Koyun'a devretti.

20 YAŞINDA
Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı 100 haneli Şirinler köyünde 20 yaşındaki Mustafa Doğan, yaşları 45, 59, 64 ve 65 olan 4 muhtar adayını geride bıraktı. Koltuğa oturmaya hak kazandı. "Yol, mezarlık ve köprü projesini hayata geçireceğini" anlattı.

19 YAŞINDA
Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Duruköy Mahallesi'nde 19 yaşındaki Özkan Bozdoğan, 60 yaşındaki rakibini 2 oy farkla geçerek muhtarlık seçimlerini kazandı. Türkiye'nin en genç ikinci muhtarı olan Bozdoğan, seçimleri kazanması ve mazbatasını almasının ardından önceki muhtar babasından da mührü alarak resmen göreve başladı. "Önce yollarımızı yaptıracağım" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN