Emekliye memura 4 zam oranı

5.2 milyon memur ve emeklinin beklediği tarih geldi. 2 yılda 4 seferde yapılacak zamlar ve iyileştirmelerin belirleneceği toplu sözleşme maratonu başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019 Güncelleme 02 Ağustos 2019, 07:55
Emekliye memura 4 zam oranı

İÇİNDEKİLER

Memurlar, memur emeklileri için önemli zamana gelindi. 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyon memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği, 4 seferde yapılacak zamların kararlaştırılacağı toplu sözleşme süreci dün başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki toplantıya, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ve hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri katıldı.

MAKUL SONUÇ...
Bakan Selçuk, "Talepleri ve imkanları bir arada, bütüncül bakışla değerlendirerek makul bir sonucu beraberce tesis edeceğiz inşallah" diye konuştu. Ali Yalçın da "Oransal zamla dengelenmenin kamu görevlilerinin bütçesinde de gerçekleşmesini; taban aylığa zamla maaş makasının biraz daha küçülmesini; refah payıyla ferahlamayı; enflasyon farkıyla sürprizlere karşı maaşları korumayı teklif ediyoruz"