Zamlar hesapta

Bağ-Kur’lular tahsis numaralarına göre zamlı maaşlarına bugün kavuşuyor. Memur emeklileri de bugün zam farklarını hesaplarında görecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2019 Güncelleme 25 Temmuz 2019, 08:01
Zamlar hesapta

İÇİNDEKİLER

Temmuz zamlarını öğrenen emekliler, yeni maaşlarına kavuşmaya başladı. İlk olarak SSK emeklileri tahsis numaralarına göre gün gün zamlı ödemelerini alıyor. Sıra Bağ-Kur ve memur emeklilerine geldi. Bağ-Kur emeklileri 25-29 Temmuz tarihleri arasında yeni maaşlarını hesabında görecek. Memur emeklileri ise maaşlarını aybaşında aldığı için hesaplarına zam farkı yatırılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un verdiği müjdeye göre, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan 2.3 milyon kişi de bugün zam farklarını hesaplarında görecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaş alma günlerinde hesaplarında, maaşlarını yüzde 5.01 artırılmış haliyle görürken, memur emeklileri maaşlarını zaten aldıkları için yarın sadece yüzde 6.02 oranındaki zam farklarını görecek.



FARK EN AZ 143 LİRA
Temmuz zammı ile ek ödeme dahil en düşük memur emeklisi aylığı, 143,25 lira artışla 2 bin 522 lira 84 kuruşa çıktı.

Not: Maaş ödeme tarihi Cumartesi gününe rastlayanların ödemesi cuma, pazar gününe rastlayanların ödemesi pazartesi yapılıyor.



Memur emeklileri aybaşında maaşlarını aldıkları için, bugün hesaplarına zam farkları yatırılacak.