Emekliye ayda 364 TL ek gelir

Ağustos emeklilere kazandıracak. Tüm emeklilere 5-9 Ağustos’ta biner lira ikramiye var. Toplu sözleşmede de başta ayda 364 lira aile yardımı olmak üzere 4 talep karara bağlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2019 Güncelleme 13 Temmuz 2019, 08:01
Emekliye ayda 364 TL ek gelir

İÇİNDEKİLER

Emekliler için Ağustos da kazançlı geçecek. Biner lira Kurban Bayramı ikramiyesini ceplerine koyacak emekliler, toplu sözleşmeyi de kazançlarını artıracak taleplerin karara bağlanması açısından gözleyecek. Ayda 364 lira aile yardımı başta olmak üzere 4 talep karara bağlanacak.

4 AYRI ZAM ORANI: Memur emeklileri için 4 ayrı zam oranı belirlenecek. 2020 ve 2021'in Ocak ve Temmuz aylarında yapılacak zam oranlarını emekliler toplu sözleşmeyle öğrenecek.

EŞ-ÇOCUK DESTEĞİ: Memurların aldıkları aile yardımlarının emekli olduklarında da devam etmesi istenecek. Bu talep tüm emekliler için gündeme gelecek. Eğer talepler hayata geçerse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 364,69 lira ek ödeme alabilecek.

HER AY FARK: Memurlara ve emeklilere zam dönemlerinde ödenen 6 aylık enflasyon farkının aylık ya da 3 aylık olarak ödenmesi de masada olacak. Bu gerçekleşirse memurların ve emeklilerin maaşları her ay enflasyon oranında artabilecek.

TAM İKRAMİYE: Sendikalar, emeklilik ikramiyesi hesabında 1 tam yıldan eksik olan sürelerin de dikkate alınmasını gündeme taşıyacak. Bu talep hayata geçerse ikramiyeler artacak. Örneğin, 35 yıl 6 ay hizmetle emekli olan bir kişi, ikramiyesini 35 yıl üzerinden alıyor. Bu talep hayata geçerse 6 ay için de hesap yapılacak.