İstanbul’da iki BAE ajanı, MİT destekli operasyonla yakalandı

İstanbul’da iki BAE ajanı, MİT destekli operasyonla yakalandı. Casusların Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı oldukları saptandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2019 Güncelleme 20 Nisan 2019, 08:02
İstanbul’da iki BAE ajanı, MİT destekli operasyonla yakalandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, istihbarat gücünü bir kez daha kanıtladı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için çalışan 2 istihbarat görevlisi Z.H ve S.S, geçen Pazartesi günü İstanbul'da gözaltına alındı. Operasyon MİT koordinesinde Emniyet birimlerinin desteğiyle yapıldı. İlk andan itibaren takip edilen ajanların, Cemal Kaşıkçı cinayetine dair MİT'in takibinde olan bir isimle iletişim kurmalarının ardından yakalandıkları açıklandı. Şüphelilerin Kaşıkçı cinayetiyle ilgisi bulunduğu saptandı. Casusların sorgularında Birleşik Arap Emirlikleri'ne çalıştıklarını itiraf ettikleri ortaya çıktı. Z.H ve S.S'nin BAE adına çalıştıklarını itiraf etmelerine karşın, BAE makamlarında ajanlarla ilgili herhangi bir talep gelmediği açıklandı.

TUTUKLANDILAR
Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilen Z.H ve S.S, hakim karşısına çıktı. Mahkeme zanlıları, 'siyasi ve askeri casusluk' ve 'uluslararası casusluk' suçlarından cezaevine gönderdi.