Rumlar linç edecekti

Olayların ardından dün İzmir'e dönen Karşıyakalı basketbolcular, "Canımızı zor kurtardık. Hala şoktayız. Yapılanlar tamamen organizeydi... Polis olanları seyretti. Resmen ölümden döndük" diyerek dehşet anlarını anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2010 Güncelleme 28 Aralık 2010, 13:52
Rumlar linç  edecekti

İÇİNDEKİLER

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Apoel ile oynanan EuroChallenge Kupası maçı sonrası taşlı, sopalı saldırıya uğrayan, ses ve gaz bombasına hedef olan P.Karşıyaka, dün İzmir'e döndü. Kafile, Adnan Menderes Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve çok sayıda taraftarlar tarafından karşılandı.

RUM POLİSİ İTİRAF ETTİ!
Karşıyakalı basketbolcu Burak, Rum polisinin kendisine yaptığı şok itirafı şöyle anlattı: "Bugün sizi burada koruyorum yarın ailemin, kapımın önüne gelecekler ve neden sizi koruduğumu bana soracaklar, bunun hesabını vermek zorundayım." Bu arada kupada yoluna devam eden Karşıyaka'nın bir üst gruptaki rakipleri dün belli oldu: Sloven KK Krka Novo Mesto, Belçika ekipleri Antwerpo Giants ve BC Telenet Oostende.

Atatürk posteriyle coşkulu karşılama
Karşıyakalı oyuncuları karşılaşan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, saldırıyı ser bir şekilde kınadı: ''Türkiye, Avrupa Birliği'nde bu ülkeyle (Kıbrıs Rum kesimi) beraber olacaksa, ben bir Türk vatandaşı olarak onlarla beraber olmak istemediğimi burada açıkça söylüyorum'' dedi.

Başbakan hemen devreye girdi
Başbakan Erdoğan, olayı duyar duymaz hemen harekete geçti.. Verdiği talimatla Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan Dışişleri Bakanı Druças ile 3, AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikaları'ndan sorumlu üye Füle ile 2, KKTC Dışişleri Bakanı Özgürgün ile 2 kere görüşerek oyuncularımızın güvenliğini sağladı.

TEPKİLER
KKTC BAŞBAKANI: BU IRKÇILIKTIR
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, "Kıbrıs Türk halkının iyi niyetlerine karşı kötü bir tavır. Rum tarafından son dönemlerde ortaya çıkan e ırkçı saldırıların bir yeeenisi eklendi" dedi.

UTANMASINLAR RUMLAR YAPTI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da Rumlar'ın yaptığı ırkçı saldırıyla ilgili "Rum fanatikler yaptı' diyorlar. Utanmasınlar, 'Rumlar yaptı' desinler" diyerek tepkisini dile getirdi.

BEYİNSİZ HOLİGANLAR
Rum lideri Dimitris Hristofyas, "Olayları yaratan v kendilerini taraftar olarak anlandıran beyinsiz holiganlar Kıbrıs'a her zaman sorun yaratıyorlar. Oynadık, yendik bunun üstüne onları dövmeye gittik. Mazoşist olduğumuza inanmak istemiyorum" dedi.