Buyrun futbol şölenine

EURO 2012'nin en büyüğü bugün oynanacak İspanya-İtalya finalinde ortaya çıkacak... Hem İspanya hem de İtalya tam kadro İki takım da bu turnuvada yenilmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2012 Güncelleme 01 Temmuz 2012, 02:12
Buyrun futbol şölenine

İÇİNDEKİLER

Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final maçı İspanya ile İtalya arasında oynanacak. Son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya ile 2006 Dünya Kupası'nın sahibi İtalya arasındaki final maçı yarın TSİ saat 21.45'te başlayacak. Zorlu karşılaşmaya Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Olympic Stadyum evsahipliği yapacak.

10 HAZİRAN'DA 1-1 BERABERE KALDILAR
İki takım şampiyonada aynı grupta yer aldı ve birlikte çeyrek finale yükseldi. İki takım arasında Polonya'nın Gdansk kentinde 10 Haziran Pazar günü oynanan C Grubu karşılaşması 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Hem İspanya hem de İtalya bu turnuvada hiç geriye düşmedi. İspanya EURO 2012'nin en çok gol atan takımı olurken, Gök Mavililer bir kez bile yenik duruma düşmedi. Final maçını Portekizli Pedro Proença yönetecek. Cüneyt Çakır, bu dev finalde 4. hakem olarak görev yapacak.

İSPANYA 28 MAÇTIR YENİLMİYOR
İspanya, 7 Ekim 2006'da 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İsveç ile oynadığı ve 2-0 kaybettiği karşılaşmadan bu yana Avrupa Şampiyonalarında 28 maçtır yenilmiyor. İspanya'nın Avrupa Şampiyonaları'nda grup maçlarındaki son yenilgisi ise 2004'e evsahibi Portekiz karşısında aldıkları 1-0'lık mağlubiyet oldu.

İTALYA DA KAYBETMİYOR!
İtalya ise büyük turnuvalardaki son yenilgisini 2010 Dünya Kupası'nda Slovakya karşısında 3-2'lik skorla aldı. İtalya bu karşılaşmadan sonra oynadığı 15 resmi maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.

ŞAMPİYONLUĞU YOK!
Dev finalde performansları merakla beklenen Iker Casillas'dan İtalya kalecisi Buffon'a dostluk mesajları. Casillas, "O, her kalecinin olduğu gibi benim de örnek aldığım bir futbolcu. Kendisine büyük bir saygım var. 34 yaşında ve hala en üst düzey kaleci odur" dedi.

İTALYANLAR ŞUTTA ÜSTÜN
Pas yüzdesinde İspanya'nın gerisende kalan İtalya EURO 2012'de 97 şutta 55 isabet sağladı. İspanya ise 78 şutun 49'unda kaleyi buldu.

FABREGAS ÇOK İDDİALI
İspanya' nın yıldızı Cesc Fabregas, "En iyi olduğumuzu bir kez daha göstermek için 1 maçımız kaldı. Yine başaracağız" dedi.

DEL BOSQUE TARİHE GEÇECEK!
İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, 1972 ve 1974'te Almanya'nın başında Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşayan Helmut Schön'den sonra bunu başaran ikinci teknik adam olmak için mücadele verecek. Chelsea'li Fernando Torres ve Mata ise İspanya şampiyon olursa aynı yıl hem Şampiyonlar Ligi ve Avrupa şampiyonluğu mutluluğu yaşayacak.