Bir dönemin başarılı futbolcusu şimdilerin teknik direktörü Cafer Aydın, "Paramı ve işimi fetoculara kaptırdım" diyerek o günleri TAKVİM'E anlattı. "Futbol oynarken 1998-99 sezonunda o zamanlar "Hizmet hareketi" olarak bize tanıtılan FETÖ örgütü ile tanıştım" diyen Cafer Aydın çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar:
İSTEKLER BİTMEZDİ
Bize kimsesiz çocukları okutup, eğitim yardımı yapıp Hizmet Hareketi yaptıklarını söylediler. Nerede top oynuyorsan orada cemaatin abileri bizi arar sohbet toplantılarının yerini ve saatini bildirirdi. O sohbetlerde o haftanın konusu işlenirdi. Hatıralar, anılar anlatılırdı. Hizmet hareketinin nasıl başladığı anlatılırdı. Fettullah Gülen'in gönderdiği konu işlenirdi. Her gittiğimizde de birşeyler isterlerdi. Mesela10 bilgisayar lazım. Biri 10 bilgisayar alırken sen 9 bilgisayar alamazdın.. Gelir düzeyimiz aynı olduğu için aynı değerde paralar verirdik. Toplantıda genelde futbolcular olurdu. Bir kaç da dışardan adan işadamı olurdu. Paraları imama verirdik. Bu süreç hep devam etti. Bazı şeyler bana ters gitmeye başladı. Mesela biz Allah için yardım yapmaya gidiyorsak neden gittiğimiz evlerde arabalarımızı başka başka sokaklara koydururlardı? Neden gizlice girip çıkardık? Bu bir hizmetse bu gizlilik nedendi? Bunu sonradan anladık. Ne hizmetmiş ama!. 2004'te işlerim ters gitmeye başladı. Maddi sıkıntılarım olunca bir baktım beni her hafta çağıran adamlar aramaz oldu. Arkadaşları arayıp sordum "Beni niye sohbetlere çağırmıyorlar? Ben hristiyan mı oldum? Ataist mi oldum? Dinsiz mi oldum? 5-6 senedir çağırıp çağırıp paralar verdiğimiz dönemlerde arıyorlardı da şimdi ne oldu? "
RESMEN HARCANDIM
Futbolun içine çok yayıldılar. Yüzde seksenini ele geçirdiler diyebilirim. Futbolcu, hoca, menajer, başkan... Dikkat edin onlara biat eden sözlerinden çıkmayan teknik adam nereden nereye geldi? Menejer nereden nereye geldi? Bakın Beylikdüzü'nde bir menejer, bir de yönetici bazında kişilerle cemaatle ilgili tartıştım. Hatta çok ağır da küfür ettim. İki gün sonra Malatyaspor'da Teknik direktörlük görevime son verildi. Menejer o takıma çalışan menejerdi. Başkan da cemaate yakın isimdi. Sonradan gelen hoca da cemate yakındı. Allah bizi FETÖ'cü olduğunu gizleyenlerden korusun... Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız inşallah FETÖ'ye şu an lanet okuyarak gizlenen FETÖ'cüleri ortaya çıkarıp cezalandırır. Bakın ne zaman bir kulüple anlaşmaya gitsem buna belediye takımları da dahil konuşuyoruz, ertesi gün "Hocam şu an açıklayamayacağım sebeplerden dolayı işiniz olmadı" Anlatamadığı sebep belliydi; hizmet hareketi adında kurulan bu FETÖ örgütünün iç yüzünü sağda solda anlatmam onları kızdırıyordu.
ELİMDEN İŞİMİ ALDILAR
Bunlar benim "hizmet" diyerek futbol oynarken paramı teknik direktör olduğumda da işimi elimden aldılar... İki arkadaş ortak oto yıkama yerimiz vardı. Allem ettiler, kallem ettiler oradan bizi çıkarıp yerine Fetih Koleji yaptılar... Kendinden olmayanlara hep darbe vururlar. Kendinden olanları da hep kayırırlar. Biri araba mı alacak hemen kendi adamlarından alırdı. Bakın eğer ben onlara o dönem biat etsem, sözlerinden dışarı çıkmasam şimdi Süper Lig'de hocaydım. Şayet onlar 15 Temmuz darbesinde başarılı olsalardı şimdi ben hapisteydim. Kendimi kurtaramazdım.
YILMAZ ŞENOL / ÖZEL