Çağla tarih yazdı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuavsı’nın tekler finalinde milli raket Çağla Büyükakçay Karadağlı rakibini yenerek şampiyon oldu. Ülke olarak WTA turnuvalarında ilk finalimiz ve şampiyonluğumuz oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 02:01
Çağla tarih yazdı

İÇİNDEKİLER

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde milli raket Çağla Büyükakçay, Karadağlı tenisçi Danka Kovinic'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Garanti Koza Arena'da düzenlenen turnuvada, WTA turnuvalarında ilk kez final oynayan Türk tenisçi olan Çağla, bir ilke daha imza attı ve şampiyonluğa uzandı. Maça, 5 numaralı seribaşı olan rakibi karşısında kötü başlayan ve çok fazla basit hata yapan Çağla, karşısında Karadağlı raket Danka Kovinic, ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti.

FİNAL SETİNDE BÜYÜK HEYECAN
2. setin 4. oyununda rakibinin servisini kıran Çağla, 8. oyunda bir kez daha kırdı ve seti 6-2 alarak durumu 1-1 yaptı. Final setinde de üstünlüğünü sürdüren Çağla seti 6-3 maçı da 2-1 kazanarak şampiyon oldu. Daha önce Kovinic'le sadece bir kez karşılaşan ve 6-1/6-3'lük setlerle yenilen Çağla, rakibi karşısında rövanşı da almış oldu.

RAKİBİNE RÖVANŞI VERMEDİ
Daha önce Karadağlı rakibi Konivic'e 2-0 yenilen Çağla Büyükakçay rövanşı şampiyon olarak olarak aldı. Zorlu maçın ardından şampiyonluk kupasını kaldıran Çağla, "Mutluluğumu anlatmaya kelimeler yetmez. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.



ÇAĞLA'NIN GURUR GÖZYAŞLARI
Tarihi bir başarı elde eden milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, son oyunda 4 kez maç sayısı şansını kullanamadı. Eline geçen 5. şansı değerlendiren Çağla, şampiyonluk sayısından sonra kortta büyük bir mutluluk yaşadı. Çağla Büyükakçay, kontun ortasında sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Çağla Büyükakçay sevincini Türk seyirciler ve tribünden kendisini takip eden annesi ile paylaştı.