Faroe yolu çile dolu

Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları temsilcisi Vikingur ile 22 Temmuz'da rövanşa çıkacak Siyah-Beyazlı ekip 3 ada değiştirerek 14 saat yolculuk yapacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2010 Güncelleme 15 Temmuz 2010, 00:15
Faroe yolu çile dolu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi ikinci ön elemesi rövanşında 22 Temmuz'da Faroe Adaları temsilcisi Vikingur ile yapacağı karşılaşma son derece maceralı geçeceğe benziyor. Maç için toplam 3 ada değiştirecek olan Siyah-Beyazlılar, gidişdönüş toplamda 14 saati bulan bir yolculuk yapmak zorunda.

DENİZ ALTI TÜNELİ
Siyah-Beyazlılar, maç tarihinden bir gün önce özel uçakla yola çıkıp Faroe Adaları'na yaklaşık 5 saat sürecek 3 bin 500 km.'lik bir yolculuk yapacak. Kafilenin ineceği havaalanı ise ülkenini batısındaki Vagar Adası'nda yer alıyor. Siyah-Beyazlılar, buradan kalacakları otelin yer aldığı Torshavn şehrinin bulunduğu Streymoy Adası'na hareket edecek. Bu yolculuk ise oldukça maceralı olacak. Kafile havaalanında indikten sonra Vagar'dan Streymoy'a otobüs kullanarak deniz altı tüneliyle geçecek. Bu yolculuk da tam 45 dakika sürecek.

Beşiktaş'ın ada turları otele yerleşince de bitiyor değil. Otelde kısa bir süre dinlenecek olan Siyah-Beyazlılar, antrenman için maçın oynanacağı Toftır Stadı'nın bulunduğu Eysturoy Adası'na geçecek.
Köprü üstünden yapılacak bu seyahat de yaklaşık yarım saat sürecek. İdman sonrası yine yarım saatlik yolculukla otele geri dönülecek. 21 Temmuz Çarşamba Maratonu böyle sona edecek. 22 Temmuz'da ise aynı ada turları ve uçak yolculuğu tekrar edilecek.

PERFORMANSI ETKİLER Mİ!
Siyah-Beyazlılar'ın kafasındaki en büyük soru ise bu kadar uzun, yorucu ve son derece karışık duran bu seyahat planının takımın rövanşta sahada sergileyeceği perfonmansı ne yönde etkileyeceği. Sağlık ekibinin özel önlemler alması bekleniyor.