Rakka tiyatrosu

ABD öncülüğündeki koalisyon, DAEŞ'in merkezi Rakka'yı görmedi... Sadece Fransa birkaç kez vurdu. 57 bin 843 sorti yapan koalisyon, Rakka'ya sadece 197 bomba bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2015 Güncelleme 19 Kasım 2015, 01:52
Rakka tiyatrosu

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri üzerinde yer alan Rakka, tamamen DAEŞ'in kontrolünde... 40 bin DAEŞ teröristinin bulunduğu bölge, Paris saldırıları sonrası Fransız uçakları tarafından birkaç kez vuruldu. ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun neden Rakka'ya büyük bir operasyon düzenlemediği büyük merak konusu. DAEŞ yönetimi, DAEŞ terörist okulu, eğitim merkezi, petrol ticareti bu kentte organize edilirken, F-16ların neden bu kenti görmediği dünyaca ünlü uzmanların da şaşkına çevirdi. Robert Fisk, "Rakka neden imha edilmiyor" diye sordu.

EĞİTİM UÇUŞU YAPIYORLAR!
ABD ve müttefikleri Irak ve Suriye'de 57 bin 843 sorti yaptı. Ancak bunların sadece 197'si saldırı ile sonuçlandı. Yakıt ikmali ve keşif uçuşlarını hesaba kattığınızda bile bu, çoğu sortide uçakların hiçbir hedef bulamadan döndüğü belirtildi. Yani Rakka'nın üzerinden geçen uçaklar, eğitim uçuşu modunda. Uluslararası uzmanlar, "ABD, kendi kurduğu DAEŞ'in Rakka'Dan Musul'a taşınması için zaman mı verdi?. Çünkü DAEŞ'i bitirmek isteyenler, Rakka'dan başlamalı. Bu tiyatroyu izleyenler DAEŞ'in gerçekliliğini de sorgulamaya başladı" dedi.