AK Parti'de sürpriz toplantı

Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2015, 21:26
AK Parti’de sürpriz toplantı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu ve MYK toplantısında Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırıları ile koalisyon görüşmelerinin değerlendirildiği açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 17.40'da başlayan Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya ilişkin AK Partili Atalay yazılı bir açıklama yaptı.

Atalay, toplantıya, Bakanlar Kurulu üyeleri ve MYK üyelerinin dışında hükümet kurma amacıyla yapılan ziyaretlere katılan komisyon üyelerinin de bulunduğunu belirtti.

Toplantıda, Suruç ve Adıyaman'daki terör olaylarıyla ilgili bilgilendirme yapıldığını belirten Atalay, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun da bugün gerçekleştirdiği bölge ziyaretine ilişkin bilgi vermiştir" ifadelerini kullandı.

Ele alınan bir diğer konunun ise koalisyon süreci olduğuna işaret eden Atalay, "Ortak Hükümet kurma görüşmeleri oluşmuştur. Ortak Hükümet kurma çalışmaları için üç parti ile ilk tur ziyaretleri ve görüşmelerle ilgili kapsamlı bilgiler verilmiş olup, analiz ve değerlendirmeler yapılmıştır. Yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu ile Perşembe günü gerçekleştireceğimiz MYK toplantımızda bu sunumlar genişçe değerlendirilerek, partimizin bundan sonra izleyeceği politikalar belirlenecektir" açıklamasında bulundu.