Yakın marka'j!

BDP'li Aysel Tuğluk, Louis Vuitton marka çanta taktı! Tepkiler üzerine sahte olduğunu açıkladı. Ancak başına iş aldı. Zira Fransız firma hem satan hem de alan için düğmeye bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2012 Güncelleme 14 Eylül 2012, 00:24
Yakın marka’j!

İÇİNDEKİLER

Lüks tüketimin simgesi olan Louis Vuitton, Türkiye'de bu kez kamusal alanda yer aldı! BDP'li Aysel Tuğluk, Louis Vuitton marka çantayı koluna takıp KCK davasına katıldı. Değeri 3 bin euro (7 bin TL) olan çantayı Tuğluk'ta gören herkes şaşırdı! Bunun üzerine Tuğluk, "Çantam sahte. 60 TL'ye Bodrum'dan aldım" açıklamasını yaptı.

UZMANLAR TÜRKİYE'DE
Ama yağmurdan kaçarken doluya yakalandı. Zira işadamı Bernard Arnault'un sahibi olduğu Louis Vuitton, Tuğluk'un açıklamaları üzerine düğmeye bastı. Tescilli Markalar Derneği'nin (TMd) üyesi olan Fransız moda devi, Tuğluk'la ilgili haberleri Türkiye'den istedi. Ayrıca uzmanlarını Türkiye'ye gönderip sahte çanta avına çıktı. Firma hukukçuları tazminat için de kolları sıvadı.

DEĞERİ KADAR TAZMİNAT
Bu arada Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, "Markalar kanununa göre taklit ürünleri satan, üreten, nakleden, ithalat ve ihracatını yapan herkes cezalan-dırılıyor. Sahte ürünü kullanan kişi de davayla karşı karşıya kalabiliyor. Çünkü firma, sahte ürün kullanarak marka değerini düşüren ve bu şekilde medyada yer alan kişilere tazminat açıyor. Örneğin çantanın değeri kadar manevi, 10 bin TL de maddi tazminat davası açılabilir."

KOLDAKİ SERVET
Louis Vuitton'un tasarladığı çantalar kadınların kolundan düşmüyor. Zenginler, bu çantaları takmak için servet harcıyor. Çantaların fiyatı ise 3 bin dolardan başlıyor, milyon dolarlara kadar çıkıyor. Fransız moda devinin orijinal çantaları kadar "çakmaları" da rağbet görüyor. Sahtelerin fiyatı ise Türkiye'de 250 TL'den başlıyor. Modeline göre değişiyor.

* Tescilli Markalar Derneği Başkanı olan Vehbi Kahveci, Bodrum'da geçen hafta 14 ayrı yere baskın yaptıklarını açıkladı. Her yerde sahte malla karşılaştıklarını belirtti. Kahveci, "Türkiye'de sahte mal ticareti 3 milyar doların üzerinde" dedi.


EKONOMİ SERVİSİ