Ulusal darbe

Türkiye'nin ardından İngiltere de, Suriye'ye karşı BM'nin 7. maddesini önerdi. Annan Planı başarısız olursa, Libya operasyonunda olduğu gibi, 'ulusal güç' Esad'ı bitirecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2012 Güncelleme 06 Temmuz 2012, 00:00
Ulusal darbe

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki kanlı çatışmaları bitirmek için son umut olarak görülen "ulusal birlik hükümeti" planının da uygulanamaması halinde, Libya tarzı bir askeri müdahale yapılacak.

DAVUTOĞLU GİDİYOR
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Eğer Kofi Annan'ın ortaya koyduğu ve Suriye'de siyasi geçişi öngören ulusal birlik hükümeti planı başarısız olursa, Libya için uygulanan, BM Şartı'nın 7. maddesi kapsamında bir karar çıkarılmasını sağlayacağım. Bu uygulama Rusya ve Çin olmadan hayata geçirilecek" dedi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz de, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun askeri müdahaleye olanak tanıyan 7. maddenin BM Güvenlik Konseyi'nde ele alınması için talepte bulunduğuna dikkat çekti. Bu arada Suriye Halkının Dostları bugün Paris'te toplanıyor. 100'den fazla ülkenin temsilcisinin katılacağı toplantıda Türkiye'yi Davutoğlu temsil edecek.