YÖK böyle müjde

Prof. Çetinsaya, 3.5 milyon üniversitelinin "Yaz okulu" kabusuna son verdi. "Tüm öğrencilere bütünleme hakkı veriyoruz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2012 Güncelleme 22 Haziran 2012, 01:15
YÖK böyle müjde

İÇİNDEKİLER

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada "2011-2012 Akademik yılından itibaren tüm üniversitelerimizde geçerli olacak bütünleme hakkı kararının öğrencilerde hayırlı olmasını" diledi. Yüksek Öğretim Kurulu, tüm üniversitelerde finallerden sonra 'bütünleme' sınavı yapılmasına karar verdi. Öğrenci ve akademisyenlerin sıklıkla gündeme getirdiği ve uygulamada üniversiteler arasında farklılık gösteren 'bütünleme sınavları' konusu YÖK Yürütme Kurulu'nda değerlendirilerek karara bağlandı.

AYIRIM ORTADAN KALKTI
Karara göre, 'yıllık veya yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumları 2011-2012 yılından itibaren final sınavları sonrasında bütünleme sınavları yapacak'. Geçtiğimiz günlerde birinci ve ikinci öğretim için yaz okulu ücretlerinin eşitlendiğini duyuran Yükseköğretim Kurulu, aldığı bu kararla 'bütünleme sınavlarını' uygulayan ve uygulamayan üniversite ayrımını ortadan kaldırmış oldu.

ENGELLİLERE DE MÜJDE VERDİ
YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya ayrıca, "Bu sene engelli öğrencilerimiz için yükseköğretim harçlarında indirim talep ettik" dedi. Bu arada "Bütünleme" hakkının verilmesiyle "Yaz okullarınının" kapatılmadığı belirtildi. İsteyen yaz okuluna gidecek, istemeyen gitmeyecek. Ama hepsi, "Bütünleme" sınavına girebilecek.