10 yıllık sır

10. yaşını kutlayan AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Partimiz 150 yıllık bir iddianın ürünü... AK Parti, Anadolu'nun siyasete el koymasıyla ortaya çıktı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2011 Güncelleme 14 Ağustos 2011, 10:41
10 yıllık sır

İÇİNDEKİLER

AK Parti 10. yaşını kutluyor... Parti 9 yılda 3 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandum başarısına imza attı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, başarılı 10 yılın sırrını açıkladı:

SOSYOLOJİK BİR YAPI:
AK Parti 150 yıllık bir iddianın ürünü. Yani, özgünlükleri koruyarak, istikrar, barış ve refah ortamı kurmak. Toynbe'nin bir sözü var: "Osmanlı durdurulmuş bir medeniyettir" der. Elitlerin merkez siyaseti tükettiği bir noktada AK Parti, Anadolu'nun siyasete el koymasıyla ortaya çıkan siyasal ve sosyolojik yapıdır.

YENİ MERKEZ İDDİASI:
Geçmişte merkez, devlet demekti. Devlet eşittir statükoydu. Merkeze devlet yerine toplum geçti. Statüko temelli merkez çökünce AK Parti, siyaseti taşıyan aktör haline geldi.

MUHALEFET:
Solda denilen CHP'nin siyaseti taşıma kabiliyeti yok. O hala eski statükoyu izliyor. Sağda gözüken MHP de soğuk savaş siyaseti yapıyor. BDP de öyle.

JİTEM-KCK:
OHAL'de JİTEM hangi uygulamalara imza atmışsa, bugün PKK ve KCK da bu uygulamalara imza atıyor.

BAŞKANLIK:
Anayasa tartışmasına girerken "Başkanlık" diye bir meselemiz yok. Türkiye'nin geleceğe yürüme iradesini sağlayacak metin ortaya koymak istiyoruz.

KATKI VERİRLER Mİ:
Tabanları farklı da olsa CHP, MHP, BDP'nin yeni anayasa konusunda seçmenlerine demokratik borcu var. Siyasi parti olarak bu borcu ödemek için çaba sarf edeceklerini düşünüyorum.

DARAĞACINI GÖZE ALAN LİDER
27 Nisan (2007) gecesi o bildiri yayınlandıktan sonra Ankara'da ağır bir hava vardı. Çeşitli iş adamlarında, gazetecilerde, siyasilerde "Yeni bir post modern darbe sürecine girildi" düşüncesi hakimdi. Sayın Başbakanımız, "Sonuna kadar gideceğiz, bedeli ne olursa olsun" dedi. Buradaki, 'bedeli ne olursa olsun' kelimesi eğer 'darağacını' da ifade ediyorsa, onu da göze alacak şekilde o gece cevabımızı hazırladık."